NA24.no

Bommet med fire milliarder

Sist oppdatert:
Petromena opplyste for fem måneder siden at det var fullfinansiert.

Sjefen for det gjeldstyngende riggselskapet Petromena opplyst for fem måneder siden av selskapet var fullfinansiert, men nå mangler selskapet fire milliarder kroner, skriver avisen Dagens Næringsliv mandag.

NA24 - din næringslivsavis


Havari
Gjelden i Petromena er på 5,5 milliarder kroner, ifølge avisen. Bergens-investor Berge Gert Larsen som er hovedaksjonær sliter med finansiering.

Larsens høyre hånd Lars Moldestad skal ha opplyst i september at selskapet ikke hadde behov for finansiering. Dette har siden den gang ballet på seg med nye kostnader og skal være helt oppe i 4 til 4,5 milliarder kroner, skriver avisen.

Les også: Riggimperiet knaker

Konkursnivåer
Avisen har tidligere skrevet at obligasjonslånene til tre av selskapene rundt Bergens investoren Berge Gert Larsen handles på konkursnivåer til 20-25 prosent av pålydende. Gjelden på ni milliarder kan i beste fall bli misligholdt.

Det er obligasjonseierne i riggselskapet Petromena - med gigantlån på 5,5 milliarder kroner - som har fått nok og gjør oppgjør mot Larsen, ifølge avisen.

Les også: Byr 3,6 mrd. for rigg

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere