NA24.no

Bonus og gule refleksvester

Foto: Helge Wekre (NA24)
Sist oppdatert:
Geelmuyden.Kiese holdt stand i fjor. Men selskapet sliter fortsatt i Sverige.

Kommunikasjonsbyrået Geelmuyden.Kiese, GK, kom seg brukbart gjennom året da finanskrisen smalt. Men resultatene falt.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Geelmuyden.Kiese Gruppen, som ble fusjonert inn i Geelmuyden.Kiese Holding i fjor, omsatte for 83,3 millioner i Norge, Danmark og Sverige i 2008.

Honorarinntektene landet på 71 millioner kroner, opp fra 69 millioner kroner året før. Driftsresultatet endte på 6,1 millioner mot 9,2 millioner kroner året før, mens selskapet satt igjen med et resultat før skatt på 5,2 millioner kroner, ned fra 8 millioner kroner året før.

I forbindelse med fusjonen ble det balanseført goodwill som tildigere lå i konsernet videreført i det fusjonerte selskapet. Dermed er årets driftskostnader som inkluderer gooodwillnedskrivninger med 3,9 millioner kroner ikke sammenlignbart med fjorårets resultater. Justert for dette hadde selskapet et driftsresultat på 11 millioner kroner.

Fortsatt tungt i Sverige
Den norske delen av GK endte opp med et driftsresultat på 10 millioner kroner, ned fra 14 millioner kroner året før. Honorarinntektene steg til 50,1 millioner kroner, mot 50 millioner kroner i 2007. I Danmark økte honorarinntektene til 17,7 millioner kroner mot 16,1 millioner kroner, og man satt igjen med et resultat før skatt på 2,5 millioner kroner.

Fortsatt sliter selskapet med virksomheten i Sverige. Honorarinntektene falt fra 5 millioner kroner 3,8 millioner kroner, og selskapet tapte 0,8 millioner kroner.

Geelmuyden.Kiese Gruppen AS har satt av 624.000 kroner i bonus til ansatte, men dropper utbyttebetaling.

Refleksvester til røykerne
I GK har det i lang tid vært tradisjon for å gi de ansatte som bedriver røkning vanskelige kår. Det kan imidlertid se ut som om kampanjen er lite vellykket. For andre år på rad må selskapet konstatere at andelen røykere øker. Dermed varsles ekstraordinære tiltak.

«Andelen røkere ved årets utgang har dessverre steget fra 4 til 5. Dette er en utvikling styret tar høyst alvorlig. I tillegg til å gjøre bruk av firmaets gule røykeboblejakker obligatorisk ved uterøyking om vinteren, vil røykere i tillegg utstyres med refleksvester. Den økte synligheten ventes å ha en preventiv effekt», skriver selskapet i årsrapporten.

Den ugjestmilde behandlingen ser i alle tilfelle ikke ut til skade arbeidsmiljøet, og selskapet kan skilte med et sykefravær under 5 prosent i fjor.

- Vi er godt posisjonert
Styret i Geelmuyden.Kiese skriver i årsrapporten at selskapet er godt posisjonert til å utnytte mulighetene i et turbulent marked.

«Etterspørselen etter kommunikasjonsrådgivere som kan håndtere forretningskritiske utfordringer forventes å øke i årene fremover, og kun et fåtall firmaer i Skandinavia har menneskene og metodene til å løse disse utfordringene» står det å lese i årsrapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere