*Nettavisen* Økonomi.

Bonusfest i meglerhus

Det er bonusfest for meglerkjendisen Jan Petter Collier og de andre toppene i ABG Sundal Collier.

26.10.06 10:08

Kvartalsrapporten til aksjemeglerne i ABG Sundal Collier vitner om at bonusfesten fortsetter. De siste årene har en rekke av toppene i norsk meglerbransje hatt en fantastisk utvikling. En av de som har dratt inn mest er ABG Sundal Colliers, Jan Petter Collier.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

NA24 – din næringslivsavis

130 bonusmillioner
I tredje kvartal alene var bonusen til partnerne og ansatte i ABG Sundal Collier på solide 128,5 millioner kroner. Det er opp fra 101,8 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Totalt er det 242 ansatte i selskapet og 57 partnere på forskjellige nivåer i meglerhuset.

Sterk utvikling i såkalte corporate finance-inntekter i kvartalet, løftet omsetningen med 20,1 prosent til 346,1 millioner kroner. Resultat før skatt endte på 131,2 millioner kroner, mot 103,1 millioner kroner i tredje kvartal i fjor.

Mindre å hente i Norden
ABG Sundal Collier skriver at de nordiske aksjemarkedene var mer forsiktige i tredje kvartal. Særlig oljeaksjene og finske Nokia merket presset.

- Mønsteret med regional oppgang sammenlignet med verdensmarkedene, er nå langt mindre fremtredene enn tidligere i år, til tross for at nordiske markeder fortsetter å være i den øvre del av skalaen blant globale markeder så langt i år, skriver selskapet i en melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.