*Nettavisen* Økonomi.

Bonusmillioner til Volvo-sjef

Foto: (Scanpix)

Til tross for at selskapet kutter ansatte i tusentall.

Lastebilindustrien går i Sverige på en skikkelig knekk om dagen, og bare i Volvos lastebilavdeling kuttes arbeidsstokken kraftig.

NA24 - din næringslivsavis

I forrige uke kom nyheten om at Volvo Lastvagner permitterer eller sier opp 1620 personer i bedriften. Totalt risikerer 5690 lastebilarbeidere å stå uten jobb mot høsten.

Går i pluss
Tross utviklingen i industrien kan Volvo Lastvagners toppsjef Leif Johansson trolig kunne håve inn en real millionbonus for arbeidet i 2008, ifølge Vackans Affärer.

For en regner nemlig med at Volvo går i overskudd når raporten for fjerde kvartal presenteres i februar. Ifølge beregninger VA har gjort, vil Volvo gå med et overskudd på 13 milliarder svenske kroner. Året før gikk selskapet med 14,9 milliarder i pluss.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Når bonusen skal utbetales i mai, kan derfor Johansson og resten av styret bli rikt belønnet.

18,8 millioner
I fast lønn har sjefen for lastebilvirksomheten 11,8 millioner svenske kroner i året, men utover det er det også en varierende pott for sjefen.

Denne delen skal om en regner om til overskuddet i 2008 ende på hele 4,3 millioner svenske kroner, samt hans tildelte akjser verdt 2,8 millioner kroner, ifølge VA. Det er her tatt for gitt at hele bonusen blir basert på resultatet til selskapet.

Ifølge VA vil Leif Johanssons totale utbetalinger ende på 18,8 millioner svenske kroner for 2008, dersom han tar ut full bonus, full utnyttelse av aksjeprogrammet, samt beholder sin lønn fra året før.

I Sverige raser både folk flest og ansatte i Volvos lastebilavdeling mot Johansson, og de aller fleste mener han bør avstå fra å ta i mot millionbonusen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.