Bør du skifte karriere?

Foto: Scanpix

Vi har rådene dersom du er usikker på om du har valgt riktig karriere.

NA24 har tatt en titt på mange av karrieretestene som finnes på nett. Det er ikke mange gode norske, men det finnes svært mange gratis og billige amerikanske versjoner. Under har vi samlet de beste vi har funnet og som vil gi deg en god pekepinn på de valg du bør foreta med hensyn til din egen karriere.

Karrierelink
Denne norske testen er god og du vil bruke rundt en halvtime på å ta testen. En kort rapport er gratis og gir deg godt innblikk i hva du bør gjøre, og synes du det virker interessant kan man kjøpe en større test for 1250 kroner. Testen krever registrering og har mange spørsmål, og gratisversjonen av rapporten er kort.
Ta testen her (gratis/norsk)

Fargekodet test
Princeton Review har laget en test som er en forkortet versjon av Birkman-metoden. Det er kun 24 spørsmål og den er lett å ta. Engelsken er grei og svarene raske å forholde seg til. Svarene du får er fargekodet på interesse og stil. Det vil si hvilke jobber som burde interessere deg og hvordan du jobber.
Ta testen her (gratis)

Utfyllende test
John Holland har laget et system som kalles RIASEC-systemet og på nettet kan du ta hele testen for 9 dollar. Er du virkelig opptatt av ditt karrierevalg er dette en god investering. Testen tar litt tid, men gir deg veldig gode svar.
Ta testen her (betalt)

Karrerienøkkelen
Lawrence K. Jones har laget noe han kaller karrierenøkkelen som også ser på hvilken etterutdanning og områder du bør satse på. Testen passer godt for de som har egen bedrift eller vil vurdere nye veier å gå.
Testen koster 8 dollar.
Ta testen her (betalt)

På svensk
Synes du det er litt vanskelig med mange engelske tester kan du ta testen på questcareer. Du må registrere deg for å ta testen, men kan da ta testen gratis på svensk (eller engelsk). Du får 71 spørsmål og får resultater hvor du kan kjøpe flere tester og hele resultatet (du får en forkortet versjon gratis). For en totalpakke koster det rundt 40 dollar, men da får du tre eksklusive tester i tillegg.
Ta testen her (gratis)

Andre tester
Temperament-test (gratis/norsk)
Career Fitter (betalt/engelsk)
Interessetest (gratis/engelsk)

Andre norske tester
Lar du deg stresse?
Eq-tester
IQ-tester

Humoristiske tester:
Din personlighet
Din livsstil

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag