NA24.no

Borebom for StatoilHydro

Sist oppdatert:
Leteboringen nordøst av Ekofisk-feltet ble ingen suksess.

StatoilHydro har sammen med partner Mærsk Oil & Gas boret en letebrønn i utvinningstillatelse 296 omkring 25 kilometer nordøst av Norges oljegigant Ekofisk.

NA24 - din næringslivsavis

Boringen påviste ingen bevegelig petroleum og Oljedirektoratet klassifiserer brønnen som tørr. Det ble ifølge OD påtruffet bergarter av middels mektighet og av tilfredsstillende kvalitet, som prognosert.

- Et standard logge- og prøveinnsamlingsprogram ble utført. Brønnen har gitt verdifull informasjon om området, og brønndataene skal evalueres for å kartlegge det videre ressurspotensialet i utvinningstillatelsene 296 og 355, skriver OD i en kommentar.

Brønnen var den første i utvinningstillatelse 296 som ble tildelt gjennom TFO i 2003. Brønnen er en forpliktelsesbrønn i utvinningstillatelsen, men ble boret som en fellesbrønn med kostnadsdeling sammen med utvinningstillatelse 355.

StatoilHydro har en eierandel på 60 prosent i PL296 og 40 prosent i 335. Mærsk Oil & Gas har eierandeler på 40 prosent i begge brønner, mens tyske Wintershall har de resterende 20 prosentene i 335.

Brønn 2/5-13 ble boret på 65 meters havdyp av den oppjekkbare boreinnretningen West Epsilon. Brønnen blir permanent plugget og forlatt. Innretningen skal videre til utvinningstillatelse 265 i Nordsjøen for å bore avgrensningsbrønn 16/2-5 der StatoilHydro ASA er operatør.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere