NA24.no

Borebom i Norskehavet

Statoil fant ikke petroleum øst av Norne.

Det går frem av en oppdatering fra Oljedirektoratet i forbindelse med at boringen av letebrønnen på utvinningstillatelse 437 om lag 10 kilometer øst for Nornefeltet i Norskehavet er avsluttet. Brønnen var tørr.

Hensikten med brønnen var å påvise petroleum i reservoarbergarter i nedre jura (Åreformasjonen). Brønnen påtraff bergarter med forventet mektighet og middels til god reservoarkvalitet.

Dette er ifølge OD den første letebrønnen i utvinningstillatelse 437. Tillatelsen ble tildelt i TFO 2006 og Statoil er eneeier og operatør.

Brønnen ble boret til et totalt vertikalt dyp på 1420 meter under havflaten, og ble avsluttet i nedre jura bergarter (Åreformasjonen). Brønnen blir nå permanent plugget og forlatt.

Brønn ble boret på 384 meters havdyp av boreriggen Ocean Vanguard, som nå skal til utvinningstillatelse 159 B i Norskehavet for å bore undersøkelsesbrønn 6507/3-8 der Statoil Petroleum AS er operatør.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere