NA24.no

Borebom ved Ekofisk

Det ble ikke funnet hydrokarboner i en letebrønn nord for Ekofisk.

Det er klart etter ConocoPhillips Skandinavia AS, operatør av utvinningstillatelse 018, har avsluttet boringen av en HPHT (høy trykk, høy temperatur) undersøkelsesbrønn i lisensen.

NA24 - din næringslivsavis

Brønnen er lokalisert 8 kilometer nord for Ekofiskfeltet i Nordsjøen, og ble boret for å teste to prospektive nivåer av mellom- senjura og perm alder som definerte prospektet North Ekofisk.

Prospektet ble boret på 68 meters vanndyp til en total vertikal dybde av 5673 meter under havflaten og avsluttet i bergarter av midt perm alder.

Brønnen var ifølge Oljedirektoratet tørr. Det ble påvist reservoarutvikling i begge letemål, men det ble ikke påtruffet hydrokarboner på hverken jura eller perm nivåer. Brønnen vil nå bli permanent plugget og forlatt.

Boringen ble gjennomført av boreinnretningen Mærsk Gallant, som nå blir flyttet til blokk 2/9 i Nordsjøen hvor den skal bore en undersøkelsesbrønn i utvinningstillatelse 273, med ConocoPhillips Skandinavia AS som operatør.

Brønnen ble boret som en forpliktelsesbrønn for utvinningstillatelse 275 som ble tildelt i NST2001 i 2002.

Foruten operatør ConocoPhillips som har 35,1 prosent i lisensen, så er Total inne med 39,89 prosent, Eni 12,39 prosent, Statoilhydro 7,6 prosent og Petoro med 5 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere