NA24.no

Borettslag konkurs

Foto: Foto: Scanpix (SCANPIX Scanpix)
Sist oppdatert:
Beboerne i borettslaget i Oslo har tapt alle pengene sine.

Borettslaget Skovveien 2 i Oslo er slått konkurs. Problemer med det omstridte eiendomsselskapet Nordisk Eiendomsformidling og konkursen for skandaleselskapet TA-Invest er årsaken til konkursen.

Rammet av TV-investskandalen
Nordiske Eiendomsformidling har stått bak en rekke av de omtridte borettslagene i Oslo, og borettslaget i Skovveien har hatt en rekke krangler med eiendomsselskapet. Når også leilighetene til TA-invest sluttet å betale fellesgjelden, var det bare én vei; til skifteretten. Det skriver Dagens Næringsliv.

TA-invests Eva-Karin Haugen og Per Sten Andersen eide fire av de dyreste leilighetene i boligkomplekset, og sto for 30 prosent av den månedlige leien.

- Vi har tapt alle pengene. Jeg taper 600.000 kroner på dette. Det er mange års sparing som ligger bak de pengene. Det er fryktelig. Vi trodde ikke dette var mulig, sier Aleksandra Sørheim (57) til Dagens Næringsliv.

Tapt 30 mill.
Tilsammen har de 29 eierne i borettslaget betalt inn mellom 475.000 kroner og 3.812.500 kroner i innskuddskapital. Samlet blir det nærmere 30 millioner kroner. I tillegg har borettslaget et lån i Fokus Bank som i dag er på nær 90 millioner kroner.

Leiligheten ble i 2007 solgt med over 75 prosent fellesgjeld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere