Borgerlig flertall på ny måling

– Vi er et sentrumsparti som kan samarbeide i begge retninger. Politikken vil avgjøre hvilket valg vi til slutt tar, sier Olaug Bollestad i KrF til ANB.

– Vi er et sentrumsparti som kan samarbeide i begge retninger. Politikken vil avgjøre hvilket valg vi til slutt tar, sier Olaug Bollestad i KrF til ANB. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

SV faller til 2,8 prosent oppslutning, og dermed er det borgerlig flertall i augustmålingen som Opinion har utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

10.08.16 19:22

Både Arbeiderpartiet og Høyre går fram sammenlignet med juni, som var forrige måling Opinion utførte for Avisenes Nyhetsbyrå.

Ap måles til 36,4 prosent etter en fremgang på 1 prosentpoeng, mens Høyre øker med 1,2 prosentpoeng til 25,4 prosent. Regjeringspartner Frp ligger på stedet hvil med 14,5 prosent (+0,1).

Venstre har havnet under sperregrensen i tre målinger på rad av Opinion, men havner i august på 4,6 prosent etter en fremgang på 1,1 prosentpoeng fra juni.

Les også: Solid måling for Høyre

Med KrF stabilt på 5,0 prosent (-0,2) og SV solid under sperregrensen etter en tilbakegang på 1,8 prosentpoeng, kan det ligge an til et borgerlig flertall dersom valgresultatet om et drøyt år blir som denne målingen. Men KrF-nestleder Olaug Bollestad slår fast at det er et åpent spørsmål:

– Vi er et sentrumsparti som kan samarbeide i begge retninger. Politikken vil avgjøre hvilket valg vi til slutt tar, hun til ANB.

Senterpartiets oppslutning øker med 1 prosentpoeng til 6,4 prosent, og partileder Trygve Slagsvold Vedum sier til nyhetsbyrået at deres mål er et regjeringsskifte.

SVs fall er den eneste endringen i denne målingen som er større enn feilmarginen. Partiets stortingsgruppe ville med et slikt resultat krympe til ett mandat, det samme som Rødt på 1,7 prosent (-0,9) og MDG på 2,4 prosent (-0,9). (©NTB)

Les også: SV, Venstre og MDG under sperregrensen

Og denne: KrF faller på ny måling

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag