NA24.no

Borgestad Industries holdt på plussen

(Scanpix)
Tross fallende omsetning og utfordrende markeder ble det ikke røde tall.

Borgestad Industries har fått merke finanskrisen som underleverandør til en rekke råvarebaserte bransjer. Dette førte til fall i driftsinntektene o tredje kvartal, men selskapet klarte å holde bunnlinjen i pluss i det som tradisjonelt er konsernets svakeste kvartal.

Borgestad Industries er leverandør av ildfast stein til blant annet innen sementproduksjonog stål- og aluminiumsproduksjon. Dette er bransjer som har vært hardt rammet av finanskrisen og driftsinntektene til Borgestad falt fra 109,6 millioner kroner i tredje kvartal 2008 til 88,4 millioner i årets tredje kvartal.

Selskapet har lykkes med å erstatte deler av bortfallet fra spesielt smelteverksindustriene med nye kunder innen sementproduksjon, nærmere bestemt i Midtøsten.

Driftsresultatet endte på 1,2 millioner kroner og resultatet før skatt på 2 millioner, mot henholdsvis pluss 5,9 og 3 millioner i de samme regnskapspostene i samme periode i fjor.

- Vi ser at markedet er noe svakere enn det var i fjor, men med ett bredere produktspekter og et solid kostnadsreduksjonsprogram på plass venter vi et positivt resultat også i siste kvartal 2009, sier adm. direktør Egil Friestad i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere