*Nettavisen* Økonomi.

Børre er Norges nye burgerkonge

Knuser Burger King og har på under ett år solgt mer enn 400.000 burgere.

20.02.12 18:08

I midten av mai ifjor åpnet den svenske burgerkjeden Max restaurant i Norge. De overtok etter Burger King på Egertorget på Karl Johan.

Knuser Burger King

- Burger King omsatte for litt over 20 millioner, mens vi ender opp på over 30 millioner kroner, sier en fornøyd Norges-sjef, Børre Fjeld Halvorsen, til NA24.

Som følge av den umiddelbare suksessen regner Halvorsen med at Max klarer positive tall første driftsår.

- Vi hadde kalkulert med nullresultat, men nå blir det positive tall, sier Halvorsen.

Max har solgt over 400.000 burgere så langt på Egertorget. For ikke lengesiden åpnet Max sin andre restaurant i Norge ved E18 i Drammen.

1,5 milliarder

- Det ser lovende ut. Vi har nå tatt for oss Stor-Oslo og ser for oss i første omgang ekspansjon i sentrale strøk på Østlandet fra Skien i vest til svenskegrensa i sør og opptil Lillehammer i nord, sier Halvorsen.

- Vi er veldig for klustertankegangen både med tanke på logistikk og kontroll, fortsetter Halvorsen.

Franchisen i Norge er eid av Halvorsen selv sammen med familien Nilsen som tidligere blant annet stod bak Sportshuset som ble solgt til Gresvik for noen år siden.

- Vi kommer til å eie alle restaurantene selv. For oss er kvalitet viktig, og da må vi ha full kontroll selv, sier Halvorsen.

Smak er alfa omega for Max.

- Vi vinner smakstester hele tiden, blant annet senest i Aftenposten, sier Halvorsen.

Det er ikke bare i Norge det går bra, også det svenske Max-konsernet i Sverige leverer burgeren sin. Ifjor beløp omsetningen seg til nesten 1,5 milliarder svenske kroner med i overkant av 140 millioner svenske kroner igjen på bunnlinjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag