Børs i sideleie

Foto: (Scanpix)

Rolig rett etter åpningen.

15.01.10 09:40

Oslo Børs starter fredag helt flatt etter at oljeprisen har svekket seg noe.

Hovedindeksen ligger på 381,11 poeng.

Solenergiselskapet REC blir sendt rett ned. Aksjekursen ramler 5,51prosent til 36,84 kroner. Det skjer etter at de tyske myndighetene skal vurderer å kutte kraftig i subsidiene til bransjen. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Kuttene kan bli på mellom 16 til 17 prosent og vil gjelde for solcelleparker i både takinstallasjoner og åpne områder. Nyheten ga torsdag kveld et kraftig fall for amerikanske solselskaper. Det har i lengre tid vært spekulert i at de tyske myndighetene vil kutte i subsidiene. Bakgrunnen er at forbundskansler Angela Merkel og hennes parti har uttrykt motstand mot subsidieordningen.

Les mer. Bekmørkt for solkjempe

Den amerikanske dollaren har styrket seg markant, og det gir en nedgang i oljeprisen. Ved råvarebørsen i London blir kontraktene på nordsjøolje med levering i februar omsatt lik en oljepris på 77,80 dollar per fat. Det er en nedgang på 0,63 prosent.

I Asia ble markedene dratt opp av gode tall fra Intel, og fulgte opp en positiv utvikling i USA. De to nøkkelindeksene Dow Jones og S&P 500 på Wall Street noterte seg begge for det høyeste nivået på mer enn 15 måneder.

Les mer: USA klatrer videre og Teknoparty i Asia

Brikkeprodusenten Intel leverte både resultater og omsetning i fjerde kvartal som lå trygt over hva markedet hadde forventet på forhånd. Selskapet har opplevd god utvikling og særlig var julemåneden desember sterk for selskapet. I tillegg topper selskapets utsikter for inneværende kvartal markedets spådommer.

Resultatsesongen starter så smått denne uken, og Intel viser at selskapene fortsatt kan overraske positivt. Forventningene er bygget kraftig opp i forkant av rapportertingsperioden etter fjerde kvartal.

Les mer: Markedet liker Intels syn

I Norge starter resultatsesongen med rederiet IM Skaugen som legger frem sine tall fredag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag