*Nettavisen* Økonomi.

BØRS: Nå er banken til Kjos mer verdt enn flyselskapet

Bjørn Kjos kan glede seg over at verdiene i Bank Norwegian har lagt kraftig på seg. Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Kraftig opptur for Bank Norwegian.

08.04.16 16:37

Bank Norwegians planer om notering på Oslo Børs har satt fart i aksjen denne uken.

På den såkalte OTC-listen, verdipapirforetakenes liste for unoterte aksjer, er oppgangen for banken, som ble startet i 2007 og har flyselskapet Norwegian som største eier, på 47 prosent de siste syv dagene.

Det har økt markedsverdien til 12,47 milliarder kroner og betyr at banken er hårfint mer verdt enn Norwegian som er priset til 12,31 milliarder på Oslo Børs.

Onsdag varslet Bank Norwegian at den planlegger en notering på Oslo Børs i løpet av andre kvartal.

- Vi har holdt på siden 2007, har en betydelig markedsverdi og trenger mer egenkapital for å finansiere vekstmuligheter. Da er det naturlig å ta steget videre, sa finansdirektør i Bank Norwegian, Pål Svenkerud, til Nettavisen Stocklink.

Oljesmurt oppgang
Kraftig oppgang i oljeprisen løftet Oslo Børs ved ukeslutt.

Hovedindeksen steg 1,04 prosent til 566,24 poeng, mens oljeprisen steg 5,3 prosent gjennom dagen, til 41,5 dollar per fat.

Diskuter aksjer, oljeprisen, valuta og makrotall med tusenvis av andre på aksje- og investeringsforumet Xtrainvestor.

Også på internasjonale børser var stemningen positiv.

I oljemarkedet har prisene den siste tiden tendert til å svinge med forventningene til hva som vil komme ut av det varslede møtet i Qatar i april om begrensninger i oljeproduksjonen.

Tidligere i uken bidro et overraskende fall i amerikanske oljelagre til et løft i oljeprisene.

Løft for oljeaksjene
Her hjemme fulgte Statoil med oljeprisen og steg 2 prosent, mens tungvektere som DNB og Yara var opp henholdsvis 2,4 og 0,9 prosent. Telenor falt derimot 0,8 prosent.

Også andre oljerelaterte aksjer fikk et solid løft. Oljeserviceindeksen steg 5 prosent og seismikkselskapet TGS steg 3,1 prosent til tross for et negativt resultatvarsel.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag