*Nettavisen* Økonomi.

Børs: Telenor-fall etter avblåst storfusjon

Oslo 20150715. Inngangspartiet til Oslo børs i Oslo sentrum. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Telegiganten bremser Oslo Børs.

11.09.15 11:53

Oslo Børs åpner i rolig tempo fredag, bremset av fall for tungvekteren Telenor.

Hovedindeksen er ned 0,05 prosent til 584,78 poeng, mens børsene i London, Frankfurt og Paris åpner opp mellom 0,3 og 0,4 prosent.

Telenor faller 1,3 prosent. Nedgangen kommer etter at Telenor og TeliaSonera varsler at de dropper sammenslåingen av de to selskapenes virksomhet i Danmark.

På Stockholm-børsen faller TeliaSonera 1,2 prosent.

Les: Dropper storfusjon

Fikk ikke grønt lys
Selskapene har ikke klart å komme til enighet med EU-kommisjonen om vilkår som var akseptable for å fortsette arbeidet med å etablere en ny mobiloperatør, opplyser Telenor i en melding.

Det var i fjor de to selskapene inngikk en avtale om å slå sammen virksomhetene, en avtale som var avhengig av godkjenning av konkurransemyndighetene i EU.

Diskusjonene har nå kommet til et punkt der det ikke lengre var mulig å få godkjennelse for den foreslåtte sammenslåingen, opplyser Telenor.

- I utgangspunktet ser dette ut til å kunne påvirke verdsettelsen ved å gi noe reduksjon i estimatene for summen-av-delene. På den annen side åpner det imidlertid for forventninger om at selskapet nå vil kunne vurdere et fullt salg av den danske virksomheten. Flere aktører kan være aktuelle som potensielle kjøpere og Telenor har tidligere signalisert at de vurderer å trekke seg ut av Danmark, kommenterer DNB Markets i en aksjerapport.

Høyere oljepris
I oljemarkedet omsattes nordsjøoljen for 48,4 dollar per fat i morgentimene, opp rundt en halv dollar siden i går ettermiddag.

- Prisløftet det siste halve døgnet ser i første rekke ut til å komme av en svekkelse i USD-kursen, mens markedet i mindre grad ser ut til å legge vekt på at de amerikanske råoljebeholdningene var høyere enn ventet. Lagertallene ble også nyansert av at råoljebeholdningene ved Cushing faktisk ble redusert forrige uke, skriver DNB Markets.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.