*Nettavisen* Økonomi.

Børsbot til Opticom

Styret i Oslo Børs gir Opticom en bot på 880.000 kroner på grunn av regelbrudd.

25.01.06 09:10

"Styret i Oslo Børs har vedtatt å ilegge Opticom ASA et overtredelsesgebyr for angivelige brudd på børsforskriften gjennom uberettiget forskjellsbehandling av aksjonærer og for sen offentliggjøring av informasjon," skriver Opticom i en børsmelding onsdag morgen.

Boten tilsvarer åtte ganger årlig kursnoteringsavgift, og utgjør totalt 880.000 kroner.

Opticom skriver i meldingen at de mener børsen tar feil, og at størrelsen på overtredelsesgebyret urimelig. Selskapet vil klage inn saken til børsklagenemnden.

Solgte til venn
Det er forhold rundt en emisjon som ble gjennomført i begynnelsen av november i fjor som Oslo Børs har reagert på.

Da ble det gjennomført et tvangssalg av aksjer som tilhørte Opticom-gründerne Thomas Fussell og Robert Keith. Aksjene utgjorde 15 prosent av utestående aksjer i selskapet.

Samme dag vedtok styret å gjennomføre en rettet emisjon på rundt 9,1 prosent av utestående aksjer. Denne ble rettet mot selskapet Simpson Financial Limited, som Eric K. Simpson. Simpson er har i mange år vært en av Keith og Fussells allierte.

Kan se på mer
Ifølge Oslo Børs bar emisjonen preg av usaklig forskjellsbehandling. I tillegg refses Opticom for at meldingene til aksjemarkedet i etterkant av emisjonen ikke skjedde i samsvar med informasjonsplikten.

Både før og etter salget har det også vært andre forhold og spørsmål knyttet til Opticom, som har betydning for Oslo Børs.Derfor utelukker ikke børsstyret at de kan rette søkelyset mot it-selskapet igjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.