Børsen faller fra rekorden

Oslo Børs har mistet rekordformen og faller med de europeiske børsene.

24.04.07 12:00

Oslo Børs faller tilbake etter å ha vært i knallform tidligere på dagen. Hovedindeksen er ned 0,66 prosent til 472,69 poeng rett i forkant av at meglerne går til lunsj.

NA24 - din næringslivsavis

Tirsdag startet så bra for investorene på Oslo Børs. Drevet av oljeprisen og sterkere dollar steg børsen til ny historisk toppnotering på 477,09 poeng, men faller tilbake sammen med resten av Europa.

Les også: Børsen til ny topp

Flere av de norske meglerhusene er de største nettoselgerne tirsdag formiddag, mens typiske utenlandske meglerhus er nettokjøperne.

Sterk olje
Oljeaksjene faller tilbake selv om oljeprisen er knallsterk. Prisen på et fat nordsjøolje med levering i juni koster like før lunsj rundt 68,42 dollar ved råvarebørsen i London.

Tungvekterne med Statoil og Norsk Hydro har mistet mye av futten. Fusjonskameratene faller henholdsvis 0,29 prosent til 170,50 kroner og 0,72 prosent til 207 kroner. DNO blir sendt ned 0,74 prosent til 12,02 kroner.

Telenor faller 1,12 prosent til 110,75 kroner. Den svenske motparten Teliasonera leverer svakere resultat enn ventet. Det var særlig bredbåndsegmentet som dro ned inntrykket for Teliasonera.

Resultatjubel
Det er ikke alle selskapene på Oslo Børs som opplever nedturen. Oljeserviceselskapet Subsea 7 leverte solide tall for første kvartal og klatrer 4,39 prosent til 119 kroner. Subsea 7 overgikk forventningene til analytikerne

Acta-aksjen stiger 0,54 prosent til 37,40 kroner etter at fondsrådgiverne knallet til med supertall. Den høye temperaturen i kapitalmarkedet gir god avkastning til fondsrådgiverne i Acta. Selskapet leverer strålende resultater og har aldri hatt høyere inntekter eller resultater. Av en omsetning på 588 millioner kroner sitter de igjen med 318 millioner kroner før skatt.

IT-selskapet Apptix stiger 2,44 prosent til 8,80 kroner. Apptix har kjøpt selskapet Webmessenger og har allerede sikret finansieringen av oppkjøpet i form av en rettet emisjon på 55,22 millioner kroner. Tegningskursen i forbindelse med innhentingen av penger endte på 8,60 kroner, noe som var rett over mandagens sluttkurs på 8,59 kroner.

Flyselskapet Norwegian kjøper seg til å bli det største lavprisselskapet i Norden. Gjennom kjøpet av Flynordic fra Finnair inntar Norwegian tronen som lavpriskonge. Det finske flyselskapet får oppgjør i form av aksjer i Norwegian. I første omgang vil Finnair eie 5 prosent av Norwegian, men kan komme opp i en eierandel på 10 prosent hvis alle opsjonene blir benyttet.

Aksjemarkedet svarer med å sende Norwegian opp 1,98 prosent til 103 kroner .

Fall i Europa
Det er også nedtur for investorene på børsene rundt om i Europa. Svake resultater fra store tungvektere som Alcatel-Lucent tynger børsene. BP klarte heller ikke helt innfri forventningene.

I Tyskland faller DAX-indeksen i Frankfurt 0,48 prosent tirsdag morgen. I London faller FTSE 100-indeksen 0,29 prosent.

I Amsterdam er børsen ned 0,15 prosent og samme tendens er i både Milano og Paris, der aksjemarkedet blir sendt ned 0,35 prosent og 0,33 prosent.

Svakt fra Teliasonera
Våre naboer i Sverige og Danmark opplever også børsfall. I Stockholm faller OMX-indeksen 0,86 prosent, mens børsen i København blir sendt ned 1 prosent.

Telenors svenske motstykke Teliasonera la frem svake resultater for første kvartal. Driftsresultat før avskrivninger og engangsposter viser et overskudd på 7,6 milliarder svenske kroner, men det er noe svakere enn hva analytikerne hadde ventet. Tallknuserne ventet 7,8 milliarder svenske kroner.

Omsetningen var på 22,7 milliarder svenske kroner mot forventet 22,5 milliarder kroner. Det var særlig bredbåndsegmentet som viser svakere marginer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag