Gå til sidens hovedinnhold

Børsen fester videre

Oslo Børs har slett ingen dagen derpå etter torsdagens fest.

Hovedindeksen er fredag morgen opp 0,97 prosent til 523,22 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Torsdag fortsatte børsfesten i USA, og i Asia er det også rekorder.

Oljen hadde et formidabelt rally torsdag, og er fortsatt sterk. Prisen på nordsjøolje med augustlevering er ned 0,16 prosent til 76,28 dollar fatet.

Statoil stiger 1,7 prosent til 194,5 kroner. Hydro satte torsdag soleklar ny rekordnotering, nå stiger aksjen videre opp 1,44 prosent til 246,5 kroner, etter å ha satt ny intradagsrekord på 250 kroner et lite øyeblikk i åpninngen.

Kronekurs fortsetter klatringen mot dollar. En dollar koster nå bare 5,735 kroner, men investorer ser ikke ut til å bry seg.

Medicult fortsetter rallyet, og er foreløpig børsvinner med en oppgang på 8,86 prosent til 29,5 kroner, uten at det foreligger nyheter. Nå er aksjen børspauset.

Flere selskap har kommet med resultat fredag.

Ementor leverer bedre enn ventet, og ligger på andreplass med en stigning på 5, 29 prosent til 54,75 kroner

SuperOffice har også kommet med gode tall. «Rett og slett et veldig bra kvartal», oppsummerer selskapet i rapporten. Aksjen klatrer 2,98 prosent til 38 kroner.

Alt er likevel ikke gull og grønne skoger. TGS kommer med resultatvarsel denne fredagen, etter at to av skipene deres opplever ytterligere forsinkelser. Aksjen raser 4,84 prosent til 118 kroner.

Verst er panteselskapet Tomra, som kom med resultater etter børsslutt torsdag. Resultatet var en halvering i forhold til samme periode i fjor, og i underkant av analytikernes forventninger. Aksjen stuper 9,39 prosent til 48,75 kroner.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her