*Nettavisen* Økonomi.

Børsen henter seg inn

Usikkerheten slipper ikke taket i aksjemarkedet.

10.03.09 09:45

Oslo Børs har problemer med å finne retningen tirsdag morgen. Da handelen akkurat hadde startet falt børsen, men siden har den gått i pluss.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Hovedindeksen stiger 0,44 prosent til 207,13 poeng.

Følg utviklingen på Oslo Børs

De amerikanske børsene endte til slutt solid under nivået da handelen startet mandag. Dermed falt de tre indeksene til ny bunn.

Les mer: Ny bunn på Wall Street

I Asia bidro finansaksjene en bred oppgang utenom i Japan. Hongkong er i morgentimene solid opp etter at Europas største bank HSBC steg kraftig, mens det er langt mer avmålt i Japan.

Les mer: Finansopptur i Asia

I oljemarkedet blir kontraktene på nordsjøolje med levering i april sendt opp 1,20 prosent til 44,66 dollar per fat. Det er likevel under nivået da Oslo Børs stengte mandag.

StatoilHydro faller 1,01 prosent til 117,70 kroner.

HTML EMBED

Den nye toppsjefen i Norsk Hydro har startet å sette sitt preg på organisasjonen. Finansdirektør John Ove Ottestad blir nå rådgiver til konsernsjef Svein Richard Brandtzæg, og Jørgen C. Arentz Rostrup overtar rollen som finansdirektør. Det er også andre skifter i toppledelsen til aluminiumsprodusenten. Aksjekursen i Norsk Hydro faller 0,70 prosent til 21,30 kroner.

Les mer: Hydrotopp går av

Tørrbulkaksjene får igjen et løft etter at sektoren har blitt sendt opp mandag kveld og tirsdag morgen. Dryships steg over 10 prosent mandag på Nasdaq, og det har fått markedet til å stige. Det skjer etter at tørrlastratene steg. På Oslo Børs blir Jinhui Shipping og Golden Ocean sendt opp henholdsvis 5,98 prosent til 9,75 kroner og 5,13 prosent til 2,87 kroner.

Golar topper taperlisten med et fall på 11,11 prosent til 19,20 kroner. Fallet kommer dog av at det kun er omsatt en post på 200 aksjer i ordinær handel.

Birdstep blir sendt ned 10,04 prosent til 2,15 kroner. IT-selskapet opplyser at færre kunder har valgt å aktivere tjenesten EasyConnect i februar enn i januar. Nedgang fra januar blir forklartmed at februar har færre dager og at forbruket har vært lavere i nøkkelområdene.

Les mer: Færre kunder for Birdstep

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag