*Nettavisen* Økonomi.

Børsen ned fra toppen

Knallstarten blir avløst av ny nedtur på Oslo Børs.

12.03.08 15:52

Oslo Børs blir sendt nedover rett etter at aksjemarkedet i USA våknet. Den voldsomme oppturen i New York blir erstattet med en generell nedgang på Wall Street. Dette smitter igjen over på børsene i Europa.

NA24 - din næringslivsavis

I rødt
Oslo Børs smelte til fra start med en oppgang på drøyt to prosent, men mesteparten av oppturen smuldret opp. Nå en time før handelen er over er hovedindeksen ned 0,34 prosent til 409,75 poeng.

Les mer: Strålende start på børsdagen

Usikkerhet om tiltakspakken fra en rekke sentralbanker er nok til å bedre situasjonen i finansmarkedene skremmer investorene til å ta gevinst. Tirsdag var det full børsfest på Oslo Børs og i New York. Drevet av den amerikanske beste børsdagen på fem år steg aksjene i Asia og Europa tirsdag.

Oljeprisen faller
I oljemarkedet faller prisene noe tilbake. De amerikanske oljelagrene vokser mer enn ventet. Råoljelagrene steg med 6,2 millioner fat til 311,6 millioner fat i forrige uke. Det viser statistikk fra de amerikanske energimyndighetene.

Analytikerne hadde ventet at lagrene ville stige med 1,6 millioner fat, viser en undersøkelse av Platts, skriver Marketwatch.

Bensinlagrene steg med 1,7 millioner fat i forrige uke, mens destillatlagrene vokste med 1,2 millioner fat, viser rapporten fra det amerikanske energibyrået.

Aprilkontrakten på nordsjøolje faller til 104,52 dollar fatet, etter rapporten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.