*Nettavisen* Økonomi.

Børsen opp 14 prosent siden årets bunn: - Det er ikke skrikende dyrt ennå

- Det er ikke skrikende dyrt ennå, sier aksjestrateg Erik Roland i Nordea. Foto: Michal Tomaszewicz

Men resultatsesongen skuffer, mener strateg.

Etter den beste måneden siden 2013 i oktober, har også november startet med friske takter på Oslo Børs.

Onsdag setter økte oljepriser fart i oljeaksjer og Oslo Børs, som på 634 poeng er på det høyeste nivået siden starten av august, da frykt for Kina og verdensøkonomien bidro til en kraftig knekk på verdens børser.

- Jeg tror oppgangen i oljeservice igjen er delvis drevet av inndekning av shortposisjoner. Forrige gang man fikk et rally i oljeservice kom det også etter en oppgang i oljeprisen, som fikk kjøperne på banen, samtidig som pessimistene måtte lukke posisjoner, sier aksjestrateg Erik Roland i Nordea til Nettavisen Stocklink.

- Ikke skrikende dyrt
Siden bunnen av korreksjonen i slutten av august på 555 poeng har hovedindeksen steget 14 prosent. Børsen prises nå ifølge Roland til 13,4 ganger estimert inntjening de neste tolv månedene, noe som er 14,5 prosent høyere enn historisk snitt.

- Det er ikke skrikende dyrt ennå. Man hadde en multippel på over 14 da markedet toppet i mai. Man går også inn i en grei årstid aksjemessig. Fra midten av november pleier det å være gladmarkeder frem til april /mai, sier strategen.

- Skuffende resultatsesong
I selskapenes rapporteringssesong har de fleste store selskapene levert resultater, men status hittil er ikke veldig oppløftende, mener Roland.

Medregnet kvartalsresultatene som kom forrige uke, har 16 av 25 selskaper i OBX-indeksen rapportert, tilsvarende 94 prosent av markedsverdien i indeksen.

Vektet på markedsverdi har avvikene på omsetning, brutto driftsresultat (EBITDA) og resultat før skatt vært på henholdsvis 2,1 prosent, 0,4 prosent og 6,1 prosent svakere enn markedets forventninger, ifølge Nordea.

- Konklusjonen så langt er at rapporteringssesongen har vært skuffende. At den har vært skuffende ser man også i bevegelsene i helårsestimatene, både for 2015, 2016 og 2017. De er ned to-tre prosent jevnt over siden utgangen av tredje kvartal, sier Roland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.