*Nettavisen* Økonomi.

Børsen på resultatkjøret

Resultatkjøret er i full gang på Oslo Børs og setter preg på børsåpningen.

19.10.06 11:42

SJEKK KURSENE

Oljeprisen har falt tilbake og dette gjør at hovedindeksen åpner ned 0,63 prosent til 394,75 poeng torsdag morgen. Det er likevel resultatsesongen som har satt sitt preg på morgenen.

NA24 - din næringslivsavis

Statoil faller 1,04 prosent til 166,50 kroner, mens Norsk Hydro er ned 0,80 prosent til 155,25 kroner. Nedturen har også kommet til DNO som faller 1,14 prosent til 10,45 kroner etter gårsdagens rykteoppgang.

De ukentlige lagertallene fra USA som ble sluppet i går, fikk oljeprisen til å falle markant. Tallene viser en blandet utvikling. Råoljelagrene steg kraftig, mens det var en klar nedgang i lagrene av raffinerte produkter, som bensin, diesel og fyringsolje.

Et fat nordsjøolje med levering i desember koster torsdag morgen 59,85 dollar ved råvarebørsen i London.

Klikk på bildet for å forstørre.

Blandet mottagelse
I går la Tandberg Television frem sine tall for tredje kvartal. Selskapet hadde varslet langt tid i forveien at resultatet kom til å bli svakt, og hadde nok lagt liten lav hos analytikerne. Tandberg Television klemte til med et bedre resultat enn det markedet hadde ventet og det gjør at aksjekursen stiger 10,52 prosent til 62,20 kroner.

Synnøve Finden melder at de ikke kommer til å innfri forventningene med sine tall for tredje kvartal. Salget har gått som forventet, men likevel vil resultatet bli resultatet avviker vesentlig i negativ retning. Selskapet har også inngått en intensjonsavtale om å selge Nordic Lunch for 90 millioner kroner pluss gjeld på 17 millioner kroner. Aksjekursen faller 5,90 prosent til 33,50 kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Skuffer stort
Sevan Marine presenterte også skuffende tall for tredje kvartal. Selskapet må nok en gang melde om økte byggekostnader for sin første produksjonsplattform. Ny overskridelser på 25 millioner dollar skuffer markedet som sender Sevan-aksjen ned 4,83 prosent til 33,50 kroner.

Sevan ser ikke behov for å øke kostnadsanslagene for de andre enhetene selskapet har under bygging. Arbeidene med disse går i henhold til plan.

Norske Skog må melde om nye tapsbomber. I en børsmelding skriver selskapet at de i tredje kvartal vil få en samlet nedskrivning og avsetning på hele 3,8 milliarder kroner. Den netto resultateffekt er på 3,2 milliarder kroner etter skatt. Aksjen faller 3,20 prosent til 106 kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Milliardavtale til REC
Et av få lyspunkt blant tungvekterne er REC. Selskapet har fått på plass en avtale med BP Solar som er verdt hele 2,7 milliarder kroner over seks år. Aksjen stiger 1,31 prosent til 96,75 kroner.

- REC satser på å inngå lange avtaler med de viktigste spillerne i solenergibransjen, sier konsernsjef Erik Thorsen i REC ti NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.