*Nettavisen* Økonomi.

Børsen refser meglerhus

Oslo Børs med kritikk mot SEB Enskilda.

Styret ved Oslo Børs har besluttet å ilegge SEB Enskilda AS offentlig kritikk for brudd på børsens handelsregler i forbindelse med videreformidling av ordre for kunde, opplyser børsen i en pressemelding.

NA24 - din næringslivsavis

«Den 5. mai i år la SEB Enskilda inn ordrer i Aker Yards-aksjen som medførte kjøp av 69.900 aksjer i selskapet i løpet av ca. 4 minutter. Som følge av ordrene økte selskapets børsverdi med over 20 prosent, tilsvarende ca. 1,6 milliarder kroner».

«Ordreinnleggelsen stammet fra en alegoritmebasert maskin hos en av SEB Enskildas kunder. Maskinen skal ha feiltolket handelsbildet ut fra tre utenombørs-omsetninger som var merket med handelstypen derivatrelatert. Disse handlene inngår ikke som en del av den offisielle prisingen av aksjen eller indekser aksjen inngår i», står det i meldingen.

«Feilhandelen skapte store forstyrrelser i børshandelen både i Aker Yards-aksjen, i indekser og indeksrelaterte instrumenter. Som børsmedlem er det SEB Enskildas ansvar å sikre at ulovlige ordrer ikke legges inn i børssystemet, også når dette gjøres gjennom elektronisk ordreformidling. Når det ikke er reagert med overtredelsesgebyr, er det fordi dette er første gang overtredelse som følge av elektronisk ordreformidling har utløst disiplinærreaksjon hos Oslo Børs», opplyser børsen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.