Gå til sidens hovedinnhold

Børsen reiser fra bunnen

Oljeprisen stiger rundt 1 prosent og det løfter Oslo Børs.

Nedturen er snudd på Oslo Børs. Ved hjelp av en stigende kurve for oljeprisen blir hovedindeksen løftet fra en begredelig start på dagen. OSEBX-indeksen stiger 0,95 prosent til 365,44 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen falt i morgentimene onsdag til under 58 dollar, men har siden blitt løftet fra bunnen. Et fat nordsjøolje med levering i november koster nå rundt 58,95 dollar.

Statoil var ned over tre prosent like etter at handelen på Oslo Børs åpnet, men har siden løftet betydelig. Omsetningen i aksjen har vært enorm og verdi for nesten 5 milliarder kroner har byttet eiere. Aksjekursen er ned 0,34 prosent til 148,75 kroner.

Norsk Hydro stiger 0,90 prosent til 140,50 kroner etter at å ha vært nede i 135 kroner. Det er også stor interesse for Hydro, men omsetningen er ikke like voldsom som i Statoil.

Sprelske lakseaksjer
Laskeaksjene fikk skikkelig fart på seg etter at det gikk rykter at om at lagrene var i ferd med å tømmes. Laksprisen skulle dessuten være på vei opp.

- Vi har ikke fått en prisoppgang, men vi ser at prisene er stabile nå. Det er god etterspørsel, og vi mener det nå er en god balanse i markedet, sier innkjøpssjef Per Vidar Ottesen i Norwell til NA24.

I dag handles fersk laks til cirka 25 kroner kiloen for volumstørrelsen 3-6 kilo.

- Det er definitivt ikke tomme lagre, det er mye fisk tilgjengelig, og det skal jo slaktes mye fisk fremover. Men markedet er tilfreds med prisene og det gjør etterspørselen god. Vi forventer at salget vil øke, og jeg håper vi vil se stabil prisutvikling fremover, sier Ottesen til NA24.

Pan Fish klatrer 6,89 prosent til 5,43 kroner, mens Lerøy Seafood er opp 5,26 prosent til 105 kroner. Cermaq stiger 3,61 prosent til 71,75 kroner.

Islendinger heiser flagget
Det er også stor interesse for Storebrand denne dagen. Aksjekursen løfter seg 3,50 prosent til 70,90 kroner. Den islandske storbanken Kaupthing har brukt en halv milliard kroner for å kjøpe seg over flaggegrensen. Totalt eier Kaupthing like rundt 8 prosent av Storebrand etter å ha betalt 71 kroner for aksjene.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus