*Nettavisen* Økonomi.

Børsen satte rekord igjen

Se rekorden Oslo Børs satte for andre dag på rad.

26.04.07 09:52

Solid etterspørsel i USA sender Oslo Børs til ny rekord. Den nye rekordnoteringen er på 477,40 poeng og kom etter ordreinngangen av varige goder økte langt mer enn ventet i USA.

NA24 - din næringslivsavis

Rentedommen til Norges Bank bidrar også til at rekorden på 477,09 poeng fra tirsdag slettet. Norges Bank valgte å holde renten uendret på 4 prosent. Markedet ventet at renten ville bli hevet med 0,25 prosentpoeng til 4,25 prosent.

Det var særlig fest i Aker Kværner. Her er fortsatt Kjell Inge Røkke en av storaksjonærene, gjennom eierandel i holdingselskapet Aker. Aker eier nemlig 40 prosent av aksjene i Aker Kværner. Etter knallresultater fra Aker Kværner var denne aksjen opp utrolige 7,3 prosent til 147,50 kroner.

Også den nye analytikeryndlingen Yara var på vinnerlisten onsdag ettermiddag. Denne aksjen var opp 2,6 prosent til 179,75 kroner.

Øverst på vinnerlisten til lunsj var online-rekrutteringsselskapet Stepstone, som steg 8,5 prosent til 21,70 kroner. Dette selskapet har levert gode resultater i første kvartal.

Det var børspause i Telecomputing-aksjen etter lunsj. Børsen grep inn etter at aksjekursen til selskapet hoppet plutselig 17,7 prosent til 30 kroner. Det er imidlertid ikke uvanlig med store svingninger for denne aksjen på Oslo Børs.

Grenland Group, Siem Offshore og Belships var dagens tapere. Forventningene til Siem Offshore var store i forkanten av tallene onsdag, men aksjekursen falt altså tilbake etter resultatrapporten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.