Børsen sjekker Questerre-tabbe

Oslo Børs skal undersøke hva som er årsaken til de feilpubliserte pressemeldingene fra Questerre. Oljeselskapet risikerer millionbot dersom innsideinformasjon har lekket ut.

26.03.06 20:04

NA24 skrev tidligere i dag om to pressemeldinger datert mandag og tirsdag neste uke som er tilgjengelige på det kanadiske oljeselskapet Questerres hjemmeside. I meldingene, som ble publisert fredag kveld, kommer selskapet med positive nyheter fra to brønner.

All innsideinformasjon skal meddeles markedet samtidig via børsen. Ifølge pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs kommer børsen til å undersøke det inntrufne før børsen åpner klokken 09 mandag.

- Jeg kjente ikke til disse pressemeldingene før du ringte, men det er åpenbart at vi må ta en titt på dette med dateringen før børsen åpner, sier Olsen til NA24.

Han understreker at reglene for informasjonsplikt ikke er like strenge i helgen, ettersom det er utenfor børsens åpningstid.

- For alt det jeg vet, kan selskapet ha sendt meldingene til oss også i påvente av publisering. Det er noe vi ikke får sjekket før i morgen, forteller Olsen.

Dersom det skulle vise seg at Questerre har lekket innsideinformasjon, risikerer selskapet en advarsel eller overtredelsesgebyr fra Oslo Børs.

- Det største gebyret vi kan ilegge selskaper, utgjør ti ganger kursnoteringsavgiften. For Questerre vil det si ti ganger 110.000 kroner, sier Olsen.

Pressetalsmannen forteller at Oslo Børs de siste årene har jobbet bevisst for at de børsnoterte selskapene skal bedre kontrollen med informasjonen på hjemmesidene.

- Selskapene er blitt langt bedre til å kontrollere informasjonen, men det hender forsatt fra tid til annen at børssensitiv informasjon lekker ut, sier Olsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.