*Nettavisen* Økonomi.

Børsen snur ned

Klarer ikke holde på oppturen.

18.06.09 10:56

Oslo Børs var i ferd med å reise seg etter det kraftige børsfallet onsdag, men klarte ikke holde seg oppe.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Etter snaut to timer faller børsen igjen. Hovedindeksen er ned 0,82 prosent til 282,21 poeng. Onsdag raste hele 4,62 prosent til det laveste nivået så langt i juni.

Den negative utviklingen kommer samtidig med at børsene i Europa også har gått i rødt.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Rapporter fra Kina viser at det ble eksportert mindre diesel fra det folkerike landet. Dette blir tolket som om salget av drivstoff har tatt seg opp i Kina. I tillegg er lagernivåene lavere. Samtidig viser den ukentlige oljelagerrapporten fra de amerikanske myndighetene at det var mindre råolje på lager.

Urolighetene i Nigeria har igjen blusset opp. Militante opprørere hevder at de står bak angrepene på en rørledning i nærheten til Shells Forcados-terminal. Det skaper bekymringer for at oljeforsyninger fra det afrikanske landet vil bli ytterligere redusert.

Kontraktene på nordsjøolje med levering i august blir omsatt for 71,4 dollar per fat. Det er rundt to dollar høyere enn da Oslo Børs stengte onsdag.

Stiger på nyheter
Det norske oljeselskap blir sendt opp 7,69 prosent til 56 kroner torsdag morgen. Oljeselskapet melder at Grevlingfunnet er større enn antatt etter at de har boret en avgrensningsbrønn. Sammen med partnerne ser at funnet i Nordsjøen er på mellom 40 og 130 millioner fat.

Les mer: Grevling større enn antatt

Axis-Shield stiger 2,72 prosent til 34 kroner etter at selskapet har sendt ut et positivt resultatvarsel. Selskapet opplyser at driftsinntektene er ventet å vise en vekst på 20 prosent i første halvår. Det skyldes bedre salgsutvikling.

Les mer: Positivt varsel fra Axis Shield

StatoilHydro faller 1,49 prosent til 131,90 kroner, mens Yara sendes ned 2,89 prosent til 185 kroner. Dog kommer nedgangen på lavt volum.

Fall i Europa
De europeiske børsene åpnet i positivt terreng, men ligger nå alle i minus. DAX-indeksen i Frankfurt faller 0,2 prosent, mens FTSE 100 i London blir sendt ned 0,5 prosent. I Paris blir den franske CAC 40-indeksen senket 0,4 prosent.

Ved de andre børsene i Norden har nå også alle måttet gi tapt for pessimistene. I Stockholm og Helsingfors er faller børsene 0,2 og 0,6 prosent, mens København faller 0,15 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.