Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Børsen stabil etter nedtur

Foto: Falch, Knut (Scanpix)
Sist oppdatert:
Oslo Børs rister av seg dårlige nyheter fra utlandet.

Børsene i Europa holder bra stand onsdag tross kraftig fall i USA tirsdag.

Etter halvannen time er Oslo Børs Hovedindeks uendret på drøyt 392 poeng etter å ha falt 1,2 prosent tirsdag.

Oslo Børs støttes også av en oljepris som onsdag har hentet seg inn igjen med rundt 1 prosent til 82 dollar etter et kraftig fall tirsdag.

Ute i Europa er utviklingen blandet, men med et flertall av børser som viser negative tall så langt onsdag. I Asia har børsene endt noe ulikt, men også her med en negativ hovedtone. Nikkei 225-indeksen i Tokyo endte ned 1,7 prosent til 9.382 poeng.

Fall tirsdag
Tirsdag falt de viktige aksjeindeksene i USA rundt halvannen prosent. Dow Jones falt 1,48 prosent til 10.979, og endte dermed igjen under 11.000 poeng. Det var det største fallet siden august. September og oktober har så langt vært gode børsmåneder.

Flere forhold bidrog til gårsdagens nervøsitet.

I Kina ble styringsrenten uventet hevet tirsdag, og mange lurer på om dette vil bidra til å bremse veksten i Asia, som for tiden er den viktigste vekstmotoren i verden.

Apple kom mandag etter børs med kvartalstall. Selv om regnskapstallene var gode, ble markedet skuffet over antallet solgte iPad-er, og aksjen falt nær 3 prosent. IBM leverte også solide tall, men også her lot investorene skuffelsen dominere, og aksjen falt med drøyt 3 prosent. Det ble pekt på færre inngåtte serviceavtaler enn ventet.

De store stiger
Blant de tunge selskapene på Oslo Børs er det overveiende positive tall. Mest av de store stiger så langt Yara og Seadrill, som begge er opp rundt halvannen prosent.

Bomringselskapet Q-Free er børstaper, med et fall på 15 prosent til 1,50 kroner, etter å ha varslet at problemer med en viktig kontrakt vil ramme selskapets bunnlinje.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!