Børsen suser mot rekord

Oslo Børs steg fredag solid for tredje dag på rad, og snuser snart på tidenes høyeste nivå.

02.12.05 16:40

Inspirert av positive børser ute i verden, og med stigende oljepris som en særnorsk vitamininnsprøytning, steg Oslo Børs hovedindeks 1,4 prosent til 324,03 poeng fredag.

Børsen har nå steget 5 prosent på tre dager, og har nå bare 2 prosent igjen til tidenes høyeste nivå: 330,40 poeng, nådd 3. oktober.

Hydro var fredag mest omsatt, og steg 3,2 prosent til 714 kroner. I og med at dette selskapet veier tyngst i hovedindeksen, bidrar dette solid til dagens indeksoppgang.

Statoil steg 1 prosent til 153,50 poeng.

En rekke offshorerelaterte selskaper bidrog også positivt. Børsvinner ble SeaDrill, som steg 15 prosent.

Av de tyngste selskapene, kan vi nevne Aker Kværner, som steg 5 prosent. Selskapet hadde kapitalmarkedsdag torsdag, og analytikerne likte tydeligvis det de hørte.

John Fredriksen-rederiet Golar LNG steg 6 prosent etter å ha meldt om en fraktavtale med Shell.

Opticom steg i dag 5 prosent til 177 kroner, mens maktkampen om selskapet tilspisset seg med en pressekonferanse nå etter børsslutt.

Lakseaksjene bremset oppgangen, og var moderat i minus etter meldinger om importforbud av norsk oppdrettslaks til Russland etter funn av bly og kadmium i fisken.

Børstaper ble Kongsberg Automotive, som falt 6 prosent til 47 kroner. Bulkrederiet Jinhui falt med nær 4 prosent, etter et innsidesalg fra selskapets styreleder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.