Børsen til ny topp

Oljepris og solide resultater sender børsen til ny rekord.

24.04.07 10:13

Følg børsen her

Oslo Børs fortsetter i rekordtempo, selv om aksjemarkedet i USA og Asia klarte å følge opp rekordene fra mandag.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger 0,26 prosent til 477,09 poeng. Det er ny alle tiders toppnotering.

Mandag startet rekordkjøret og Oslo Børs satte både ny toppnotering og avsluttet dagen med ny sluttrekord.

Blant drivkreftene tirsdag er ikke overraskende oljeprisen. Urolighetene i forbindelse med presidentvalget i Nigeria har fått markedet til å prise inn en høyere politisk risikopremie. Et fat nordsjøolje med levering i juni omsettes for 68,50 dollar ved råvarebørsen i London.

Statoil blir sendt opp 0,44 prosent 171,75 kroner. Norsk Hydro stiger 0,36 prosent til 209,25 kroner, det er ny rekord for denne aksjen.

Resultatstormen fortsetter med uforminsket styrke. Oljeserviceselskapet Subsea 7 klatrer 4,39 prosent til 119 kroner etter at de overgikk forventningene til analytikerne med sitt resultat for første kvartal. Selv om de leverer noe svakere enn ved samme periode året før, viser de at skuten er på rett vei.

Acta er et annet selskap som skal legger frem sterke tall for første kvartal. Den høye temperaturen i kapitalmarkedet gir god avkastning til fondsrådgiverne i Acta. Selskapet leverer strålende resultater og har aldri hatt høyere inntekter eller resultater. Aksjen stiger 0,54 prosent til 37,40 kroner.

Flyselskapet Norwegian kjøper seg størst i Norden. Nå er det Flynordic som slukes i en handel med Finnair. Det finske flyselskapet får oppgjør i form av aksjer i Norwegian. I første omgang vil Finnair eie 5 prosent av Norwegian, men kan komme opp i en eierandel på 10 prosent hvis alle opsjonene blir benyttet.

Aksjemarkedet svarer med å sende Norwegian opp 3,47 prosent til 104,50 kroner på meldingen om at de blir det største lavprisselskapet i Norden. SAS klatrer 2,95 prosent til 139,50 kroner.

IT-selskapet Apptix stiger 3,03 prosent til 8,85 kroner. Apptix har kjøpt selskapet Webmessenger og har allerede sikret finansieringen av oppkjøpet i form av en rettet emisjon på 55,22 millioner kroner. Tegningskursen i forbindelse med innhentingen av penger endte på 8,60 kroner noe som var rett over mandagens sluttkurs på 8,59 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag