*Nettavisen* Økonomi.

Børsen trosser Europa-fall

Mens det er en bred nedgang i Asia og Europa, stiger hovedindeksen på Oslo Børs tirsdag.

17.01.06 10:35

(NA24): En politirazzia mot Japans største nettselskap, Livedoor, sendte flere av de asiatiske børsene hodestups ned tirsdag. Livedoor er mistenkt for å ha brutt aksjeloven i forbindelse med et oppkjøp.

Nyheten sendte Tokyo-børsen ned 2,8 prosent, og flere store nettselskaper falt 10-15 prosent. Også i Europa faller børsene. Dax i Frankfurt er ned 1,04 prosent, mens CAC i Paris og FTS i London faller henholdsvis 0,88 og 0,60 prosent ved 10.15-tiden. Også børsen i Stockholm faller relativt mye, med en nedgang på 0,75 prosent.

Oslo Børs er imidlertid uberørt av det kraftige fallet i Asia. Ved 10-tiden var hovedindeksen opp om lag 0,20 prosent, etter å ha nådd nytt rekordnivå på stigende oljepris i går.

Hovedindeksen startet opp, men duppet under gårsdagens sluttkurs etter få minutter. Rundt 09.45 var imidlertid indeksen igjen i blått.

Oljeprisen er noe opp også i dag, noe som trekker oljeselskaper som Hydro og Statoil i pluss. Traderfavoritten DNO er uforandret på 53,25.

Industriselskapet Borgestad er dagens kursvinner så langt med en oppgang på 3,85 prosent. Deretter følger IT-selskapet Mamut, som var en av vinnerne også i går, med en oppgang på 2,68 prosent.

Telenor gjør det best av de største selskapene med en stigning på 1,16 prosent.

På taperlisten ligger Strømme øverst med en nedgang på 5,13 prosent. Ementor fortsetter fallet tirsdag, etter at konsulentvirksomheten Avenir ble solgt til EDB for 100 millioner kroner i går. Ementor betalte 3 milliarder for Avenir i 2000.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.