Gå til sidens hovedinnhold

Børsen trosser oljefall

Aksjene på Oslo Børs har fått en god start, selv om oljeprisen er svak.

Oslo Børs har fått en god åpning og fortsetter dermed den gode tendensen fra fredagen. Fredag fikk hovedindeksen en oppløftende start på september, mens mandag klatrer hovedindeksen 0,50 prosent til 389,38 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen har falt til under 70 dollar fatet og et fat nordsjøolje med levering i oktober omsettes mandag morgen for 69,24 dollar ved råvarebørsen i London. Kjøresesongen er på hell i USA, og det gjør at markedet sendte oljeprisen noe ned i helgen.

Iran har fått en ny frist av EU etter at landet ikke fulgte FNs sikkerhetsråds krav. Nå har styresmaktene i Teheran to uker på å stoppe anrikingen av uran, men det er fortsatt ikke helt klart om USA vil nøye seg med den nye fristen. Tonen mellom landene er betydelig skjerpet.

Den tropiske stormen Ernesto raserer over fastlandet i USA og har særlig rammet Florida-området. Selv om oljeinstallasjonene gikk fri fra de store vindmassene fra Ernesto, er det en ny storm i emning. Denne stormen vil ikke få tildelt et navn før den blir klassifisert som en tropisk storm, men går foreløpig under kallenavnet Six.

Til tross for at oljeprisen svekker seg er Statoil og Norsk Hydro uforandret på henholdsvis 173 kroner og 167 kroner. DNO stiger 0,90 prosent til 11,20 kroner.

Riggløft på USA
Riggaksjene er igjen i skuddet. Fredag fikk oljeservice-sektoren et skikkelig løft. Indeksen steg 2,5 prosent, og verdens største riggselskap ledet an i oppgangen. Transocean ble løftet hele 6,5 prosent etter at de meldte om sterke kontrakter for et boreskip.

Awilco Offshore stiger 2,80 prosent til 55 kroner, mens SeaDrill klatrer 2,60 prosent til 88,75 kroner. Songa Offshore steg 1,80 prosent til 56,50 kroner.

- SeaDrill steg fredag på bakgrunn av forventninger til en utskillelse av lekterriggaktiviteten. Vi mener verdiene som ligger i en slik splitt nå er reflektert i aksjekursen. Hovedaksjonæren i selskapet har en historikk for å skape betydelige verdier og dette bidrar til at aksjen handles nær opp mot vår estimerte underliggende verdi, skriver DnB NOR Markets som kutter anbefalingen i SeaDrill fra kjøp til hold med kursmål 87 kroner pr. aksje.

Vinnerne og taperne
Hardanger Sunnhordalandske topper vinnerlisten og stiger 11,43 prosent til 390 kroner. Fredag fikk aksjen skikkelig juling, mens dagens oppgang skyldes at det kun er omsatt aksjer for 7.800 kroner.

Nutri Pharma stiger 5,26 prosent til 2,60 kroner, men også det skyldes liten omsetning i aksjen. Verdier for kun 15.600 kroner har byttet eiere. Bjørge er en annen aksje som blir løftet at liten omsetning, aksjen stiger 4,68 prosent til 17,90 kroner.

CorrOcean faller 2,34 prosent til 6,25 kroner. Det er meglerhuset Christiania Securites som er den eneste selgeren denne dagen.

Lerøy Seafood faller 2,20 prosent til 111,25 kroner. Norwegian er ned 2,10 prosent til 81,50 kroner.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken