*Nettavisen* Økonomi.

Børsen trosser oljeras

Oslo Børs stiger selv om oljeprisen har falt kraftig.

01.04.08 09:51

Usikkerheten slipper noe tak på Oslo Børs. Etter en ruglete start stiger hovedindeksen 0,36 prosent til 413,48 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Frykt for at elendig tall fra UBS ville medføre et solid fall på børsene sørget for at Oslo Børs gikk i rødt rett etter åpningen. Aksjekursen i UBS gikk heller i motsatt retning og stiger hele 10 prosent.

100 milliarder
Den sveitsiske storbanken UBS tar et tap etter nedskrivninger på 19 milliarder dollar. Det tilsvarer nærmere 100 milliarder kroner. Nedskrivningene kommer etter at de har tapt 12 milliarder sveitsiske franks ytterligere på de amerikanske subprimelånene. Nå trekker styrelederen seg og banken vil hente inn 15 milliarder sveitsiske frank i frisk kapital. Dette skjer like etter at de hentet inn 13 milliarder frank fra investorer i Singapore og Midtøsten.

Oljen faller markant
Oljeprisen har falt markant det siste døgnet. Forventninger om at de amerikanske oljelagrene fylles opp i høyere tempo enn hva markedet har estimert sørget for det voldsomme prisfallet. Kontraktsprisene falt over fem dollar fatet fra det høyeste intradagnivået mandag.

Meldinger om at angrepene fra sjiamuslimske opprørere har stanset opp og at lederen bak opprøret er villig til å inngå våpenhvile bidrar også til fallet i oljeprisen siden den geopolitiske risikoen blir lavere. Dollaren har også styrket seg det siste døgnet.

Ved råvarebørsen i London koster maikontraktene for nordsjøolje 100,17 dollar per fat.

StatoilHydro er flat på 152,60 kroner. Yara faller 1,19 prosent til 291 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag