Gå til sidens hovedinnhold

Børsen undersøkte børsrakett

Handelen i Tandberg Data er i gang igjen etter en børspause.

Oslo Børs stanset midlertidig handelen i Tandberg Data for å undersøke kursutviklingen.

NA24 - din næringslivsavis

Da pausen ble innført var aksjen opp 38,24 prosent til 0,47 kroner, men aksjekursen hadde rukket å nå 0,50 kroner rett i forkant av at pausen ble innført. Meglerhuset Carnegie sto bak 30 prosent av nettokjøpene i aksjen, mens kundene til nettmeglerne Nordnet og Netfonds var nettokjøpere av 28,8 prosent og 27,3 prosent.

Også handelen i tegningsrettighetene til Tandberg Data ble stanset. De omsettelige tegningsrettighetene i forbindelse med en forestående emisjon steg 37,50 prosent til 0,11 kroner.

Etter å ha undersøkt kursutviklingen startet handelen i aksjen igjen. Pressetalsmann Tor Arne Olsen sier til NA24 at de ikke fant noe gjennom sine undersøkelser.

En aksjemegler peker på at det kan være spekulasjoner om at det foregår udekket shortsalg og at noen har kommet i en skvis som drar opp aksjekursen. Det er i forbindelse med at aksjer som vil bli konvertert i forbindelse med oppgjør til obligasjonseierne allerede kan være lempet ut i markedet. Dette skjer altså før aksjene står disponible på verdipapirkontoene, noe som ikke er i tråd med gjeldende regler. Likevel er det kun spekulasjoner om at dette er tilfellet.


Følg Tandberg Data her.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her