*Nettavisen* Økonomi.

Børsen viser styrke

Oslo Børs fortsetter oppturen.

16.04.09 14:28

Nokia og JP Morgan Chase har lagt frem sine tall etter siste avsluttede kvartal. Det har fått børsene til å stige torsdag ettermiddag.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

På Oslo Børs blir hovedindeksen løftet 1,96 prosent til 236,85 poeng.

Nokia løfter Norden
Det er også godt driv i børsene i resten av Europa. Nokia har levert sine tall for første kvartal, og markedene reagerer positivt på tallene. Nokia-aksjen stiger over 8 prosent etter resultatfremleggelsen. Blant annet holder Nokia fast på flere av målene de har satt seg.

Les mer: Jubler for Nokias utsikter

I Helsinfors blir den finske børsen sendt opp 4,1 prosent, mens København følger opp med en stigning på 4,8 prosent. I Stockholm blir OMX-indeksen sendt opp 1,65 prosent.

Det er også oppgang på de øvrige viktigste europeiske børsene. I Tyskland stiger DAX-indeksen 1,25 prosent, mens CAC 40 i Paris løftes 1,20 prosent. I London er oppgangen på rett under 1,2 prosent. Finansaksjene holder seg sterke og er en viktig bidragsyter til oppgangen.

Oljen stiger
Juni-kontraktene på nordsjøolje stiger torsdag morgen. Et fat nordsjøolje omsettes for 53,03 dollar fatet. Onsdag ettermiddag viste ferske oljelagertall fra USA at råoljelagrene økte mer enn ventet, noe som var med på å sende oljeprisen noe ned.

StatoilHydro stiger 1,71 prosent til 118,80 kroner.

Hever kursmål
JP Morgan hever kursmålet på Norsk Hydro til 21 kroner fra 18 i en fersk analyse, skriver nyhetsbyrået Dow Jones. Aluminiumsprisene har steget 11 prosent siden begynnelsen av mars, men meglerhuset mener likevel at Hydro er vel i rute til å levere et underskudd for hele 2009. 2010-resultatet vil heller ikke bli noe å skryte av, tror JP Morgan.

Anbefalingen er fortsatt undervekt, eller selg.

Hydro-aksjen stiger 2,43 prosent til 29,45 kroner.

Motvind for laks
Sjømatkjempen Marine Harvest har lagt frem en oppdatering før børsåpning. John Fredriksens lakseselskap slaktet 76 tusen tonn i løpet av første kvartal, noe som er mer enn selskapets guiding på 67 tusen tonn.

Samtidig varsler selskapet at problemene i Chile fortsetter. Marine Harvest Chile vil rapportere en negativ operasjonell EBIT per kg på cirka 14 kroner. Etter alle utbruddene av fiskesykdommen ILA har selskapet halvert antall aktive anlegg fra 22 til 11, og sliter nå med lav kvalitet på fisken som slaktes. Selskpaet skriver videre at gjennomføringen av en ny forretningsplan i Chile er forventet å lede til negative regnskapseffekter i andre kvartal.

Aksjen faller 2,92 prosent til 2,33 kroner.

Tørrbulkrederi kraftig opp
Ett annet av John Fredriksens selskaper er også i vinden i formiddag. Før åpning meldte bulkrederiet Golden Ocean at parhestene John Fredriksen og Tor Olav Trøim rullerer TRS-avtaler på 1,4 og 0,8 millioner aksjer. Dette skjer gjennom Fredriksens selskap Hemen Holding og Trøims Drew Investment.

Aksjen stiger 12 prosent til 4,48 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag