*Nettavisen* Økonomi.

Børsene beroliget av USA-tall

Positive nøkkeltall fra USA stanset nedgangen for de asiatiske eksportselskapene.

02.03.06 08:21

(NA24): Onsdag sank børsene i Asia på grunn av frykt for at den amerikanske økonomien var i ferd med å kjøles ned, noe som er negativt for eksportindustrien i regionen.

Onsdag kveld kom det imidlertid nye nøkkeltall fra USA. Disse viste ingen tegn på at forbruket er på vei ned:

Etterspørselen etter bensin i USA har de siste fire ukene vært 2,5 prosent høyere enn samme periode i fjor, så det virker ikke som høyere bensinpriser har skremt amerikanske bilister. Samtidig viste en oversikt over bilsaget at amerikanerne fortsatt foretrekker utenlandske biler.

På makrofronten kom innkjøpssjef-indeksen ISM inn med en verdi på 56,7 i februar, opp fra 54,8 i januar, og bedre enn markedet hadde ventet.

- En umiddelbar nedkjøling i USA er lite sannsynlig. Veksten er fortsatt ganske sterk. For øyeblikket er utsiktene for eksporten fortsatt positiv, sier forvalter Masaaki Endo i Norinchukin Zenkyoren Asset Management Co. i Tokyo til Bloomberg News.

Morgan Stanleys Capital International Asia-Pacific-indeks steg 0,1 prosent til 127,49 poeng – etter et fall på 1,1 prosent dagen før.

I Japan sank Nikkei 225-indeksen 0,34 prosent til 15909,76 poeng. Negative nyheter for stålindustrien bidro sterkt til nedgangen.

De øvrige markedene i regionen steg, bortsett fra i Sør-Korea, Kina, Malaysia og Pakistan.

Følg utviklingen på Oslo Børs fra klokken 09 her.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag