*Nettavisen* Økonomi.

Børsene i USA stiger

Aksjene på børsene i New York stiger torsdag ettermiddag.

Industriindeksen Dow Jones er opp 0,60 prosent til 12.265,11 poeng. Teknologitunge Nasdaq følger opp med en oppgang på 0,85 prosent til 2.394,83 poeng. Den brede S&P 500-indeksen stiger 0,82 prosent til 1.403,42 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Børsene i Asia fikk et solid løft torsdag morgen og de europeiske følger etter. Det ligger de amerikanske børsene an til å gjøre også. Samtidig har den amerikanske finansministeren Henry Paulson holdt en tale i Shanghai hvor han ba Kina adoptere de finansielle virkemidlene Wall Street har.

Verdens største varehandelskjede Wal-Mart omsetning økte med 0,9 prosent i februar fra samme periode året før. Dette er svakere enn hva markedet hadde ventet på forhånd. Wall Street lå inne med en vekst på 1,5 prosent.

Det møtte opp 328.000 nye førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA i forrige uke. Det er en neddang på 10.000 søkende. Ifølge Bloomberg News ventet økonomene at det skulle komme 335.000 førstegangssøkende.

Verdens største finanskonsern, Citigroup, blir løftet av oppkjøpsplanene storbanken har i Asia. For tredje gang på fem måneder har Citigroup kastet øynene på et asiatisk finanskonsern. Det er den taiwanske banken Overseas Chinese som nå kan bli slukt av de amerikanske giganten. Prisen er anslått til 425 millioner dollar.

Tidligere i uken har Citigroup fremsatt et bud på Nikko Coridal, Japans tredje største meglerhus, på 10,8 milliarder dollar. I november kjøpte de Guangdong Development Bank for 3,1 milliarder dollar.

Samtidig stiger helseselskapet Express Scripts etter at de har fremsatt et fiendtlig bud på 26,1 milliarder dollar for rivalen Caremark RX. Dette er andre gang Express Scripts byr på selskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.