Børsene stiger i New York

Investorene ignorerer strømmen av dårlige nyheter.

12.03.09 16:52

Etter to positive dager så det ut til å bli en pause fra oppgangen i New York.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Det amerikanske aksjemarkedet åpner så smått i negativt terreng torsdag ettermiddag, men hentet seg inn igjen et par timer ut i handelen. Dow Jones-indeksen stiger 1,46 prosent til 7.031,30 poeng. Teknologitunge Nasdaq stiger 1,31 prosent til 1.389,64 poeng.

Den brede S&P 500-indeksen blir sendt opp 1,62 prosent til 733,65 poeng.

Tirsdag fikk investorene i USA oppleve et realt rally etter storbanken Citigroup sendte ut et brev til sine ansatte der de sier at starten på året er det beste siden sensommeren 2007.

- Rallyet var spektakulært da det skjedde, men det har vist seg å være kortlivet. Det er ikke noen stor overraskelse at rallyet døde ut. Vi kan vente vedvarende problemer i realøkonomien. Jeg tror ikke denne prosessen går mot slutten på noen måte, sier økonom Ken Wattret i BNP Paribas til CNNMoney.

Detaljhandelen i USA viser en tilbakegang på 0,1 prosent i februar. Hvis den volatile bilomsetningen utelates fra tallene ville detaljhandelen økt med 0,7 prosent. Det viser ferske tall fra det amerikanske handelsdepartementet. Ifølge estimater innhentet av Dow Jones Newswire forventet økonomene at detaljhandelen ville falle med 0,4 prosent, mens detaljhandelen utenom biler ville øke med 0,1 prosent.

Les mer: Detaljhandelen bedre enn fryktet

Antallet førstegangssøkere til arbeidsledighetstrygd økte med 9.000 til 654.000 i forrige uke. Det viser tall fra det amerikanske arbeidsdepartementet. Ifølge en undersøkelse gjennomført av Dow Jones News ventet økonomene at 650.000 førstegangssøkende skulle møte opp på arbeidskontorene. Verre er det at den videreførte ledigheten økte med 193.000 fra 5.317.000.

Les mer: Rekordmange langtidsledige

Selv om rapportene som kommer fra myndighetene torsdag, så tror analytikerne at investorene nå i stor grad har priset inn de svake tallene.

- Istedenfor å fokusere på historiske økonomiske data vil investorene være mer oppmerksomme rundt hva selskapene har å si om deres utvikling i tiden fremover, sier analytiker Craig Peckham ved Jefferies & Co til nyhetsbyrået AP.

Han tror selskaper som slipper sine utsikter vil øke de kommende ukene etter at første kvartal nærmer seg slutten.

Oppkjøpene innen legemiddelindustrien fortsetter. Det amerikanske bioteknologiselskapet Genetech har nå akseptert budet fra den farmasøytiske giganten Roche. Dermed kan oppkjøpet verdt 46,8 milliarder dollar nå gjennomføres. Tidligere i uken ble det klart at Merck kjøper Schering-Plough for 41,1 milliarder dollar.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag