*Nettavisen* Økonomi.

Børsene stuper

Asiatiske aksjer fikk rundjuling.

15.01.09 09:38

De asiatiske børsene falt kraftig torsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Det sender den regionale referanseindeksen til Morgan Stanley ned til det laveste nivået på fem uker. På den sjette dagen på rad med nedgang er MSCI Acia-Pacific ned 3,8 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Svake makrotall
Det er svake makrotall som preger utviklingen.

I Japan falt antall nye maskinordre mer enn dobbelt så mye som analytikerne hadde ventet på forhånd. Asia-børsene preges også av gårsdagens svake makrotall fra USA. Dow Jones-indeksen opplevde onsdag det største fallet siden 1. desember, med en nedtur på nær 3 prosent. Det er sjette dag på rad indeksen peker nedover. Finans- og oljeserviceaksjer var blant taperne.

I Asia falt verdens største produsent av testutstyr for minnebrikker med 9,5 prosent. Verdens største tv-produsent Samsung var også blant taperne med en nedgang på 5,8 prosent.

- Markedet ser ut til å peke nedover for nå. Investorene er redde for det neste som kan skje. Markedet er egentlig ikke så veldig billig sett fra et inntjeningsståsted, sier Hiroshi Chano i Yasuda Asset Management Co i Tokyo til Bloomberg News.

Laber investeringsevne
I Japan falt Nikkei 225 4,4 prosent til 8068,03 poeng. Japanske maskinordre, en indikator på investeringene i de neste tre til seks måneder, sank 16,2 prosent i november fra forrige måned, viser fersk statistikk. Det er den største nedgangen siden denne undersøkelsen begynte i 1987. Økonomer hadde anslått en nedgang på 8 prosent.

Hong Kong's Hang Seng-indeks falt mest blant regionens viktigste markeder, og endte ned med 5,4 prosent til det laveste nivået siden 25 november.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag