Gå til sidens hovedinnhold

Børsfall fra start

Svakere oljepris og globale børsfall senker stemningen på Oslo Børs.

Børsfall verden over og lavere oljepris gir ikke utgangspunkt for en positiv dag på Oslo Børs.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen på Oslo Børs åpner dagen med et fall på 2,81 prosent til 249,91 poeng.

På de globale børsene er det frykt for at økonomiske nedgangstider skal svekke selskapenes inntjening som dominerer. Enhver negativ nyhet virker som et salgssignal på investorene. I Tokyo falt Nikkei-indeksen 6,79 prosent i morgentimene.

LES MER:Her raser børsene

Oljeprisen har svekket seg kraftig, og ett fat nordsjøolje handles i morgentimene for 67,40 dollar fatet, 3,33 prosent ned. Det bidrar til å sende StatoilHydro-aksjen ned 2,74 prosent til 121,30 kroner.

Eltek-smell
Resultatsesongen er i gang for alvor for selskapene på Oslo Børs.

I morgentimene la Eltek frem sitt resultat for tredje kvartal. Selskapet fikk et negativt resultat før skatt på 8 millioner kroner. Smellen for Eltek kommer på finanspostene. Selskapet skriver i kvartalsrapporten at de får høye finanskostnader på bakgrunn av økt gjeld, høyere rentekostnader samt valutaeffekter.

Eltek vurderer nå flere tiltak for å forbedre likviditetssituasjonen; dette kan være økte kredittlinjer og brulån, samt salg av ikke-kjernevirksomhet. I tillegg åpner selskapet for å hente inn kapital gjennom en emisjon.

LES MER:Resultatsmell for Eltek

Aksjen faller 14,98 prosent til 10,50 kroner.

DNO venter lavere omsetning
Oljeselskapet DNO åpner dagen i solid utforstilling. Aksjen blir sendt ned 10,50 prosent til 3,75 kroner.

Det skjer etter selskapets oppdatering i morgentimene om at nedstengt produksjon fra Tawke-feltet i Nord-Irak gir utslag på kvartalsresultatet. Selskapet fikk ikke noen produksjon fra feltet i tredje kvartal eller i september. Det gjør at det kommer til å levere lavere omsetning i tredje kvartal sammenlignet med andre kvartal.

LES MER:Resultatvarsel fra DNO

Postivt fra EDB
På den positive siden, et av Norges største it-konsern, EDB Business Partner, la også frem tall for tredje kvartal onsdag morgen. Tallene var noe over konsensus etter et nytt kvartal med vekst.

- EDB er i tredje kvartal lite påvirket av krisen i verdens finansmarkeder, og jeg er godt fornøyd med at vi nok en gang leverer solid vekst i både omsetning og resultat, sier konsernsjef Endre Rangnes i EDB i en kommentar.

Selskapet mener det er godt rustet til å motstå de økonomiske tidene, og gikk inn i fjerde kvartal med en ordrebok på 13 milliarder kroner.

LES MER: EDB over konsensus

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken