*Nettavisen* Økonomi.

Børsfall i Asia

Foto: (Scanpix)

Ingen feiring på de asiatiske børsene når Barack Obama skal innsettes i USA.

20.01.09 08:59

De asiatiske børsene har vært tunge i natt norsk tid i takt med fallende aksjeindeksfutures i USA. Det er de britiske myndighetenes utvidelse av redningsplanene for storbanken Royal Bank of Scotland som skaper nye bekymringer på børsene.

NA24 - din næringslivsavis

Blant aksjene som får juling i Asia er bankgiganten HSBC som er notert på Hongkong-børsen. Økonomene tar de britiske problemene som et signal om at ytterligere banker kan få problemer fremover.

Les mer: Britiske banker skambankes

- Markedets nervøsitet fortsetter i forbindelse med at bankenes eiendelskvalitet svekkes i fallende økonomier, sier leder av aksjebordet Korea Investment Trust Management, Kim Young Il til Bloomberg News tirsdag.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nikkei-indeksen i Tokyo endte ned 2,3 prosent ved stengning tirsdag morgen norsk tid, mens Hongkongs Hang Seng-indeks var ned 1,5 prosent ved 8-tiden. Morgan Stanleys Asia-indeks var ned 2,4 prosent mot slutten av børsdagen, og det var røde indekser over hele regionen.

De amerikanske børsene var stengt mandag i forbindelse med feiringen av Martin Luther Kings dag, og i dag kommer mye av fokuset i amerikansk handel til å være på innsettelsen av Barack Obama som landets 44. president.

På Oslo Børs og i Europa generelt ble mandagen derimot en stor skuffelse. Det var særlig banksektoren som bidro til store fall.

Les mer: Bratt børsnedtur

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.