*Nettavisen* Økonomi.

Børsfall i Asia

De asiatiske børsene falt tilbake onsdag etter svake selskapstall

De asiatiske børsene ble negativt påvirket av svakere resultater fra den australske storbanken National Australia Bank og japanske Canon. Dette fikk i gang spekulasjonene om styrken i den globale økonomiske oppgangen.

National Australia falt 2,4 prosent etter at selskapets tap i andre halvår av regnskapsåret var større enn ventet, løftet av økende nedskrivninger og misligholdte lån. Verdens største kameraprodusent, Canon, falt 3,6 prosent i Tokyo etter å ha levert det syvende kvartalet på rad med nedgang i inntjeningen.

De svake tallene dro altså ned asiaindeksen med 0,8 prosent til 116,98 poeng i morgentimene onsdag. Dermed har asiaindeksen steget 66 prosent siden bunnen den 9. mars, da investorene kastet seg over aksjer på grunn av tegn til økonomisk bedring. Den japanske Nikkei-indeksen var samtidig ned 0,7 prosent. I Japan var også Toshiba-aksjen i fokus, etter at tapet i andre kvartal fikk investorene til å spekulere i at aksjekursen til selskapet er for høy. Toshiba-aksjen falt med 3,9 prosent i morgentimene norsk tid.

I Sør-Korea var Kospi-indeksen ned 1,3 prosent, og bidro dermed til fallet for asiaindeksen onsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.