Gå til sidens hovedinnhold

Børsfall i Asia

Svake signaler fra USA gjorde at aksjemarkedet i Asia fikk en tung dag.

Skuffende tall fra amerikanske teknologiselskaper gjorde at de asiatiske aksjene opplevde en nedtur for første gang på tre dager. De store teknologiprodusentene Toshiba og Taiwan Semiconductor Manufacturing ledet an i nedgangen etter referanseselskapene i USA ikke klarte å innfri forventingene til analytikerne.

- Investornes bekymringer over at den amerikanske økonomien vil kjøles ned har ikke sluppet taket og bidro til at de solgte teknologiaksjer, sier forvalter Naoki Fujiwara i Shinkin Asset Managment i Tokyo til Bloomberg News.

- Når Amerika nyser, får alle de andre regionene en forkjølelse og virkningen for den asiatiske regionen er spesielt stor, avslutter forvalteren til Bloomberg.

Den brede Asia-indeksen til Morgan Stanley Capital International Asia Pacific som dekker mer enn 1.000 aksjer over 14 markeder var i morgentimene tirsdag ned rundt 1 prosent til 126,67 poeng. Det var teknologiaksjene som sto for en femte del av tilbakegangen.

EMC og Lucent kom med skuffende tall for andre kvartal, og bidro til at teknologisektoren fikk en bred tilbakegang.

I Japan falt Nikkei 0,51 prosent til 15.473,82 poeng, etter en langt svakere start på dagen. Den brede Topix-indeksen var tidligere på dagen ned 1,3 prosent.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto

Kommentarer til denne saken