Gå til sidens hovedinnhold

Børsfall i Oslo

Oljeprisen raser ned fra rekordene og drar med seg Oslo Børs i fallet.

Oljeprisen har siden børsen stengte tirsdag falt markant. Ved råvarebørsen i London koster desemberkontrakten på nordsjøolje 86,65 dollar fatet, noe som er fire prosent under gårsdagens nivåer.

NA24 - din næringslivsavis

Det bidrar til å sende hovedindeksen på Oslo Børs ned 0,70 prosent til 505 poeng.

Giganten faller
Oljegiganten StatoilHydro faller 2,08 prosent til 178,50 kroner.

Nedturen fortsetter for tørrbulkrederiet Golden Ocean som faller 4,92 prosent til 38,60 kroner. De utenlandske meglerhusene lemper ut aksjer i rederiet. Jinhui blir sendt ned 4,66 prosent til 76,75 kroner.

Orkla-tall
Orkla er blant de som har lagt frem sine tall for tredje kvartal. Industrikonglomeratet leverer på linje med forventningene og overgår til dels analytikernes estimater. Aksjemarkedet er fornøyd med tallene som om selskapet har en utfordring med de høye råvareprisene. Aksjen er helt flat på 98,60 kroner.

LES MER: Sliter med høye råvarepriser

DnB Nor Markets mener omsetningen og driftsresultat før goodwillavskrivninger (EBITA) havnet på linje med meglerhusets estimater og noe over konsensus.

- Inntjeningen innen alle segmenter ser med unntak av Elkem også ut til å være noe bedre enn ventet. Selskapet tar ved utgangen av tredje kvartal nedskrivninger på til sammen 429 millioner kroner i forbindelse med goodwill på virksomheten i Romania, samt salg og restrukturering av virksomheter i Polen, Sverige og Russland. Dette trekker ned resultatet før skatt, skriver meglerhuset i sin morgenrapport.

Resultat før skatt i tredje kvartal ble på 2,24 milliarder kroner. Økningen på 773 millioner kroner skyldes i hovedsak høye porteføljegevinster. Konsensus blant analytikerne lå på 2,29 milliarder kroner.

Vinner
TeleComputing topper vinnerlisten med en oppgang på 6,91 prosent til 26,30 kroner. Selskapet har presentert sine tall for tredje kvartal og kan vise til vekst over hele linjen. Utsiktene fremover er også oppløftende og bidrar til oppturen i aksjekursen.

TTS Marine blir løftet 3,03 prosent til 102 kroner etter selskapets sterke tredje kvartalsrapport.

LES MER: Topptall fra TTS

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her