*Nettavisen* Økonomi.

Børsfall rammet Storebrand

Svak avkastning i obligasjonsmarkedet og børsnedgang svekker resultatet, mens den underliggende driften er god, sier Odd Arild Grefstad i Storebrand. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: Fredrik Varfjell (Scanpix)

Resultatfall for Storebrand i tredje kvartal.

Forsikringsselskapet Storebrand må se resultatene svekkes betydelig i tredje kvartal.

Samlet resultat for kvartalet er svakt som følge av økte rentepåslag for kredittrisiko, lave renter og negative aksjemarkeder, skriver selskapet i kvartalsrapporten onsdag.

For kvartalet falt konsernresultatet til 176 millioner kroner, fra 632 millioner kroner i tilsvarende kvartal i fjor.

Turbulens i markedene preget utviklingen for Storebrand.

- Vi leverer et kvartalsresultat som på den ene siden preges av volatile finansmarkeder og på den andre siden av solid vekst. Svak avkastning i obligasjonsmarkedet og børsnedgang svekker resultatet, mens den underliggende driften er god. Vi opplever betydelig inntektsvekst fra salg av spareprodukter, lån og skadeforsikring, sier konsernsjef Odd Arild Grefstad.

Innen forsikringsvirksomheten fikk Storebrand et resultat før amortisering på 120 millioner kroner, mot 135 millioner kroner i tilsvarende kvartal i fjor.

Innen området garantert pensjon, som består av produkter som omfatter langsiktig sparing til pensjon, endte resultatet før amortisering på minus 76 millioner kroner, mot 233 millioner i fjor. Resultat fra overskuddsdelingen er generert i den svenske virksomheten og utgjør minus 162 millioner i kvartalet.

- Den svake resultatutviklingen er drevet av lavere renter samt svake aksje- og kredittmarkeder gjennom kvartalet, skriver Storebrand.

Samtidig leverer segmentet «Øvrig» et svekket resultat som følge av negativ avkastning i selskapsporteføljene i kvartalet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.