Gå til sidens hovedinnhold

Børsfallet har startet i New York

Bratt fall for aksjene på Wall Street.

Det amerikanske aksjemarkedet tar et nytt dypdykk fredag. Uken har så langt vært lite lystig og de tre indeksene Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq viser alle et fall på mellom 6 og 7 prosent.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Bekymring rundt treffsikkerheten til tiltakspakkene fra Barack Obama og en strøm av negative nyheter har fått investorene til å flytte midlene sine fra aksjemarkedet til mer trygge havner. Dette har blitt synlig gjennom at den amerikanske valutaen har styrket seg markant, og at gullprisen har steget opp mot 1.000 dollarnivået.

Resultatsesongen har havnet noe i skyggen av problemene til den skadeskutte amerikanske bilbransjen. General Motors har sammen med Chrysler bedt myndighetene om ytterligere lån og tiltak for å unngå konkurs. Som et ledd i en omfattende restrukturering kommer de til å gjøre store kutt i arbeidsstokken for å kunne overleve.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

S&P 500-indeksen faller 1,55 prosent til 766,83 poeng, mens den teknologidominerte indeksen Nasdaq Composite blir sendt ned 1,02 prosent til 1.428,05 poeng. Industriindeksen Dow Jones faller 1,54 prosent til 7.350,78 poeng.

Følg utviklingen på Wall Street her.

Torsdag falt Dow Jones-indeksen til det laveste nivået på mer enn seks år og endte under grensen på 7.500-poeng. Når den velkjente industriindeksen faller under et slikt nivå er det frykt for at det skal medføre salgspress basert på teknisk analyse.

- Det er vanskelig å vite om det siste fallet er nok et skritt mot en ny fase i «bearmarket» eller bare en et resultat av svake spekulative posisjoner som er bygget opp de siste månedene. Det har vært enkelt for traderne å handle innenfor prisnivået de siste ukene og månedene og dette siste trekket kan være en lekse til spekulantene om at penger ikke er lett å tjene, skriver Simon Denham i Capital Spreads til sine kunder.

Konsumprisindeksen viser at prisene fortsatt viser en liten vekst til tross for at landet er i en dyp resesjon. I januar økte indeksen med 0,3 prosent fra desember. Når det justeres for volatile matvare- og energipriser økte konsumprisene med 0,2 prosent. Denne indeksen går under navnet kjernekonsumprisene.

Analytikerne ventet en vekst på konsumprisindeksen på rundt 0,3 prosent og at kjerneprisene ville økte med 0,1 prosent, viser estimater innhentet av Bloomberg News.

Les mer: Prisoppgang i USA

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken