*Nettavisen* Økonomi.

Børsfest i New York

Foto: (Scanpix)

Resultatglede på de amerikanske børsene. Dow Jones sprengte grense.

23.07.09 22:23

De amerikanske børsene fløy høyt torsdag som følge av positive resultatrapporter og oppløftende boligtall.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Industriindeksen Dow Jones endte opp 2,12 prosent til 9.069,29 poeng, mens teknologibaserte Nasdaq klatret 2,45 prosent til 1.973,60 poeng.

Den brede S&P 500 steg 2,33 prosent til 976,29 poeng.

eBay og Ford-aksjen gikk begge opp rundt ti prosent etter bedre resultater enn ventet. Det er for øvrig en meget travel rapporteringsdag. Mer enn 60 selskaper som er notert på S&P 500 leverer kvartalstall i løpet av dagen.

Ford fikk et underskudd før engangsposter på minus 21 cents per aksje. Det var bedre enn analytikernes forventninger om et tap på minus 50 cents per aksje. Omsetningen falt med 11 milliarder dollar til 27,2 milliarder dollar og havnet over forventningene på 24,8 milliarder dollar.

Ebay-aksjen stiger etter at selskapet i forbindelse med sin rapport anslår en omsetning i de neste tre månedene på mellom 2,05 og 2,15 milliarder dollar. Analytikerne hadde ventet 2 milliarder, ifølge Bloomberg News.

I tillegg har selskaper som AT&T og 3M positiv utvikling som gleder investorene i forkant av åpningen.

-Vi ser at selskaper i omtrent alle sektorer slår forventningene, og selv om inntjeningene rapporteres å være litt lavere på noen områder, virker det som om markedet klarer å se bort fra dette, sier Jamie Cox, partner i Harris Financial Group, til CNNMoney.

3M steg 7,28 prosent, mens At&T klatret 2,58 prosent.

Oppløftende boligtall
Kjøperne virker for alvor å være tilbake igjen på det amerikanske bruktboligmarkedet. Omsetningen steg mer enn ventet i juli.

Nøkkeltall offentliggjort torsdag viser boligsalget vokste med 3,6 prosent i juli. Det er tredje måned på rad at omsetningen av brukte boliger stiger. Økonomene hadde imidlertid bare ventet en økning på 1,5 prosent, ifølge en undersøkelse foretatt av Bloomberg.

-Dette er gode tall. Det er oppmuntrende å se at boligsalget begynner å ta seg opp, sier seniorøkonom Gary Thayer i Walls Fargo Advisors, ifølge Reuters.

Ledighetstrygd
Antall førstegangssøkere til arbeidsledighetstrygd steg med 30.000 til 554.000 personer i forrige uke. Det opplyser det amerikanske arbeidsdepartementet. Dette er litt lavere enn forhåndsestimatene. Økonomene forventet at antallet nye søkere til arbeidsledighetstrygd ville stige med 43.000 personer.

Antallet søkere til arbeidsledighetstrygd som har vært søkere i mer enn én uke falt med 88.000 til 6.225.000 personer, viser statistikken.

– Disse tallene har falt en god del i de par siste ukene. En del av nedgangen kan trolig tilskrives problemer med å sesongjustere for bilfabrikkenes sedvanlige produksjonsstans i forbindelse med sommeren. Vi bør se flere tall godt under 600.000 før vi kan fastslå at ting er i ferd med å bedres signifikant, skriver DnB Nor Markets i en rapport.

Snittet av nye søkere de siste fire ukene falt til 566.000 personer. Det tilsvarer en nedgang på 19.000 personer og benyttes som en mer pålitelig kilde til å måle tendensen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag