*Nettavisen* Økonomi.

Børsfesten fortsetter

Sentralbankenes kriseplan løfter asiatiske børser.

12.03.08 09:02

Den globale børsoppturen fortsetter etter den amerikanske sentralbankens likviditetstilførsel.

NA24 - din næringslivsavis

De asiatiske investorene jubler etter at flere av de viktigste sentralbankene tilfører kapitalmarkedene sårt tiltrengt likviditet.

Med den amerikanske sentralbanken i tet sprøytes det inn 1262 milliarder kroner for å demme opp for kredittørke. Nyheten sendte USA-børsene til himmels tirsdag, og dagen ble den beste på hele fem år.

I Asia steg markedene kraftig tidlig i handelen, men falt så noe tilbake.

Den sammenveide regionindeksen MSCI endte opp 1,7 prosent, noe som er den største oppgangen siden 27. februar. Det var fremgang i alle 10 industrigrupper.

Det var oppgang i alle markedene unntatt i de kinesiske, hvor investorene frykter at myndighetene må heve renten kraftig for å stagge den kraftigste inflasjonen på 11 år.

Både bankaksjer og eksportselskaper stiger kraftig. Bilprodusenten Toyota, som har 37 prosent av sitt salg i USA, og gruvegiganten BHP Biliton stiger som følge av at investorene håper at sentralbankenes kriseplan vil trigge etterspørselen fra amerikanske forbrukere.

- Feds handling vil gjenreise tillit. Utsiktene for finansmarkedet har for øyeblikket stabilisert seg. Nå er det økte forventninger til at flere finansselskaper ikke vil behøve å ytterligere nedskrive sine eiendeler, sier forvalter Yoji Takeda i RBC Investment Ltd. i Hong Kong til Bloomberg News.

Nøkkeltall i Asia kl. 08.30: NB: Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt

Japans Topix: + 1,62%
Japans Nikkei 225: + 1, 60%
Hongkongs Hang Seng: + 0,81%
Kinas CSI 300: - 2,96%
Kinas Shanghai Composite: - 2,30%
Taiwans Taiex: + 0,64%
Sør-Koreas Kospi: +1,06%
Singapores Strait Times Index: +1,66%

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.