Børsfesten fortsetter

Opptur for fjerde dag på rad.

18.03.09 08:49

De asiatiske aksjemarkedene steg onsdag for fjerde dag på rad.

NA24 - din næringslivsavis

Oppgangen blir nok en gang drevet av finansaksjer som følge av nye tiltak fra sentralbanken i Japan. I tillegg bidro den høyst uventede oppgangen i februarstatistikken for igangsetting av boliger i USA positivt også i Asia.

Morgan Stanleys sammenveide regionindeks MSCI Asia-Pacific stiger 0,8 prosent. De tre foregående dagene har indeksen steget 7,4 prosent. Hittil i år er indeksen ned 13 prosent.

FInanskonsernet Mizuho Financial Group, som hittil har lagt frem de største kredittrelaterte tapene i Asia, steg 3 prosent på Tokyo-børsen etter at Japans sentralbank, som lot renten stå uendret i natt, meldte at den vil øke kjøpene av statsobligasjoner . I går meldte banken at den skal kjøpe underordnet gjeld fra japanske banker.

HSCBC, som er Europas største bank, steg 5 prosent i Tokyo, og har dermed steget 7 dager på rad etter å ha varslet at banken er profitabel og har kapital nok.

- Det er positivt at myndigehtene gjør tiltak for å hjelpe økonomien opp igjen, men det vil ta tid før forbrukerne blir komfortable med å bruke penge. Det er fortsatt vanskelig å være 100 prosent bull til aksjer, sier forvalter Yoji Takeda hos RBC Investment Ltd. i Hongkong til nyhetsbyrået Bloomberg.

Bortsett fra i Australia, var det oppgang i alle tonenangivende markeder i regionen.

Dagens nøkkeltall (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt)

Japans Topix: + 0,53 %
Japans Nikkei 225: + 0,29 %
Hongkongs Hang Seng: + 1,58%
Kinas CSI 300: + 0,44 %
Kinas Shangai Composite:+ 0,24 %
Taiwans Taiex: + 0,12 %
Sør-Koreas Kospi: + 0,52 %
Singapores Strait Times Index: -+1,03 %

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.