*Nettavisen* Økonomi.

Børshopp i Oslo

Grådigheten er sterkere enn frykten.

22.01.09 09:27

Rallyet i USA smitter over på Oslo Børs. Torsdag stiger hovedindeksen 2,21 prosent til 226,40 poeng rett etter at handelen har startet.

NA24 - din næringslivsavis

Aksjer ble igjen populært på Wall Street etter at den påtroppende finansministeren Timothy Geithner forsikrer markedet om at de kommer til å ta i bruk drastiske tiltak for å gjenopplive veksten. Den amerikanske økonomien har vært i resesjon siden desember 2007, og siden da har utsiktene blitt forverret for hver måned.

Les mer: Oksen våknet igjen

Senere i ettermiddag er det duket for de ukentlige oljelagertallene fra de amerikanske myndighetene. Lagrene har vist en kraftig vekst de siste ukene og lagernivåene er langt høyere enn hva som er normalt for denne tiden av året.

En kraftig nedgang for dollaren har gitt utslag i råvaremarkedene. Ved petroleumsbørsen i London stiger kontraktene på nordsjøolje med levering i mars til 45,3 dollar per fat. StatoilHydro-aksjen stiger 1,79 prosent til 124,90 kroner.

DnB Nor blir løftet 6,65 prosent til 19,25 kroner. Onsdag ettermiddag forsøkte den norske banken å berolige markedet med at tapene ikke blir betydelige i fjerde kvartal. De venter at driftsresultatet før nedskrivninger og skatt vil ligge over det guidede målet på 15 milliarder kroner for hele året, og avviser at de har behov for å hente inn ny egenkapital.

Les mer: DnB Nor knaller til

Citigroup har senket kursmålet i DnB Nor etter at de sendte ut presiseringen i går. Ifølge Dow Jones Newswire beholder derimot meglerhuset kjøpsanbefalingen, men barberer kursmålet med 10 kroner til 40 kroner. På dagens kursnivåer mener det at mye dårlig nytt er allerede priset inn i aksjekursen.

Yara blir løftet 4,10 prosent til 165 kroner. Den norske kunstgjødselsprodusenten har besluttet å starte opp produksjonen av urea og ammoniakk ved den italienske fabrikken i Ferrara. Beslutninger kommer etter at Yara ser bedring i ureamarkedet og behov for å dekke etterspørsel i Italia.

Les mer: Yara ser bedring i markedet

Saken oppdateres.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.